İP genel başkanı Meral Akşener’in S-400’lerle ilgili açıklamalarına tepki gösteren Akçay, ‘’Bu açıklamalar ABD’den iktidar devşirmeye çalışan İP başkanının ilk vukuatı değil.’’ dedi.

İşte MHP’li Akçay’ın o açıklamaları;

‘’Bu açıklamalar ABD’den iktidar devşirmeye çalışan İP başkanının ilk vukuatı değil.

İP başkanı daha önce de:
"S-400’ler depoda çürümeye terk edilecek.
S-400’ler sarayın koruması için alındı.
ABD'nin teklifini kabul edip S-400’leri aktive etmeyelim. ABD ile iyi geçinelim" demiştir

Ülkemizin karşılaştığı tehdit ve tehlikeler hava savunma sistemine acil ihtiyacımız olduğunu göstermiştir. Bu nedenle acil koduyla hava savunma sistemi arayışına girilmiştir. ABD patriot satmayınca Türkiye S-400 savunma sistemi almıştır. S-400 zorunlu bir tercihtir.

İP başkanı Türkiye'nin hava savunma sistemi olmasın istiyor. Uzun menzilli hava savunma sistemimiz üretilene kadar S-400’ler Türkiye’nin hava savunması için çok önemlidir. Asıl önemli olan ise hava savunma sistemini kimden aldığımız değil, bu sisteme sahip olmamızdır.

Yerli ve milli uzun menzilli hava savunma sisteminin üretilmesine yönelik çalışmalar sonuçlanma aşamasında iken S-400’ler neden alındı? diye soranlara en güzel cevap Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıdır. Eğer hava savunma sisteminiz yok ise her zaman saldırıya açıksınızdır.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri de enerjide dışa bağımlı olmamızdır. Akkuyu Nükleer Santrali ile enerjide dışa bağımlılık azalacaktır. İP başkanı “nükleer enerjiden vazgeçelim, enerjide daha çok dışarıya bağlanalım” diyor.

MHP ve Cumhur İttifakı dış politikaya Ankara merkezli Türkiye Cumhuriyeti perspektifiyle milli çıkarları çerçevesinden bakmaktadır. Ne ABD’nin ne de Rusya’nın çıkarlarına hizmet etmeyiz, kimseye minnet etmeyiz. Milli çıkarlarımız doğrultusunda her ülke ile işbirliği yaparız.

Kuruluşu gereği Pensilvanya ve Beyaz Saray’a hizmet eden İP başkanı “Türkiye, Rusya ile kurduğu asimetrik ilişkiden sıyrılmalı” diyerek Türkiye’nin ABD’nin güdümüne girmesini istemektedir.

Pensilvanya ve Beyaz Saray’ın güdümündeki İP, her zaman Türkiye’nin milli çıkarlarına muhalefet etmektedir. Çünkü kuruluşu gereği kendisine verilen görev budur.

ABD’nin pkk ve ypg’ye verdiği 40 bin tır dolusu silah ve milyarlarca dolarlık desteğe tek kelime etmeyen İP başkanı “Fırat’ın doğusuna gidilecek ne olacak?” diyerek Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik operasyonlarına karşı çıkıyor.

ABD, Türkiye’nin pkk ve ypg terör örgütlerine yönelik operasyonlarına karşı çıkıyor. İP, 26 Ekim 2021’deki Suriye ve Irak Tezkerelerine açık destek vermiyor. 36 İP milletvekilinden sadece 3’ü kabul oyu verirken, İP’li Durmuş Yılmaz ret oyu kullanıyor.

Türkiye Mavi Vatan’daki haklarımızı korumak için Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile anlaşma yapıyor. ABD bu anlaşmaya karşı çıkıyor. İP, bu anlaşmanın TBMM Genel Kurulundaki oylamalarında ret oyu kullanıyor.

Zillet ittifakının dış politikası Washington, Brüksel, Pensilvanya ve Kandil merkezlidir. Bu nedenle zillet ittifakı her zaman terör örgütleri ve Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapmakta, Türkiye’nin milli çıkarlarına muhalefet etmektedir.

Zillet İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları 12 Şubat 2022’deki toplantıları sonrasında bir ortak bildiri yayınlamışlardır. Ortak bildiride, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği kararları ve normlarına uymayı taahhüt ederek ihanetlerini bir kez daha göstermişlerdir.

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yönelik kararları:
- Ege’deki adalar Yunanistan’a verilsin.
- Akdeniz’de doğal gaz arama faaliyetlerine son verilsin.
- Ömür boyu hapis cezası alan Abdullah Öcalan’a ve diğer mahkûmlara “umut hakkı” verilsin.

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği Kararları:
- Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’ye karşı askeri operasyonlara son verin. Türkiye, Suriye’den askerini çeksin.
- Türkiye ile Libya’nın yaptığı deniz yetki alanlarına ilişkin anlaşma geçersizdir. Türkiye Libya’dan çekilmelidir.

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği Kararları:
- Kıbrıs’taki Kapalı Maraş’ın yeniden açılmasına karşıyız. Maraş’ta atılan tüm adımların derhal geri alınsın.
- Ayasofya tekrar müzeye dönüştürülsün.
- Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş derhal serbest bırakılsın.

Allah göstermesin, zillet ittifakının hayali gerçekleşirse Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin kararlarını uygulayacaklarmış. Bu kararları uygulamak demek Türkiye’ye ihanet etmektir. Türk Milleti bu hainlere yol vermeyecek, ihanete göz yummayacaktır.’’