MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Ruhi Ersoy ve MHP MYK Üyesi Ali Uçak’tan oluşan MHP heyeti, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” kapsamında Denizli’nin Sarayköy, Güney, Çal ve Bekilli ilçeleri ile Uşak’ın Ulubey ilçelerinde sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, sendikalar, yerel ve ulusal basının temsilcileri, ilçe sakinleri ve partililerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine savaş açmıştır.

yönetimindeki CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine savaş açtığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay “ , 27 Ekim 2015’te bir televizyon programında ‘Anayasa’nın ilk üç maddesi değiştirilmelidir, Anayasa’dan Türk kelimesi çıkarılmalıdır.’ diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine savaş açmıştır. Aynı , HDP, İP ve SP ile birlikte “Türk”süz ve “Atatürk”süz gizli bir anayasa çalışması yapmıştır. 2 Haziran 2018’de bir gazeteye verdiği mülakatta ‘Millet ittifakının anayasası hazır. Biz millet ittifakını oluşturan partiler olarak anayasa değişikliği çalışması yaptık. Başında İbrahim Kaboğlu vardı. Bir mutabakat metni şu anda elimizde var.’ demiştir. , 23 Mayıs 2011’de Hakkâri Mitinginde, 5 Eylül 2014’te CHP Kurultayında, 7 Ocak 2016 ve 29 Mayıs 2018’de televizyonlarda ve CHP Kurultaylarında “CHP iktidarında, yerel yönetim özerklik getireceğim.” demiştir. bununla da kalmamış, 4 Haziran 2018’de CHP’nin Seçim Beyannamesine yerel yönetimlere özerklik maddesini koydurmuştur. Görüldüğü üzere Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP ile Atatürk’ün kurduğu CHP arasında hiçbir bağ kalmamıştır. Kılıçdaroğlu 20 Haziran 2014’te bir televizyon programında ‘Atatürk'ün CHP'si ile bugünkü CHP arasında dünya kadar fark var.’ diyerek bunu itiraf etmiştir. Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Fırkası Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. ’nun CHP’si Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışmaktadır.” dedi.

CHP Türkiye ve Atatürk düşmanları tarafından işgal edilmiştir.

Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’nin Atatürk düşmanlarının toplanma merkezi haline geldiğini söyleyen MHP’li Akçay, “ Kılıçdaroğlu’nun CHP’si; Türkiye düşmanları ve terör örgütleriyle işbirliği yapıyor. Türkiye’nin milli çıkarlarına muhalefet ediyor, mandacı zihniyetle yabancı başkentlerden iktidar dileniyor. Kılıçdaroğlu; Atatürk’e küfür edenleri, odasındaki Atatürk resmini indirip çöpe atanları, terör destekçilerini milletvekili hatta genel başkan yardımcısı yapmıştır. Kılıçdaroğlu, Atatürk’ü Dersim’de katliam yapmakla suçlayanları, Türkiye’yi sözde Ermeni soykırımı ile suçlayanları, Türk ordusuna “katil, satılmış” diyenleri, teröristlerle basın toplantısı düzenleyenleri, teröristlerin cenazelerine gidenleri, İmralı Canisi’nin taleplerini kanun teklifi olarak verenleri milletvekili hatta genel başkan yardımcısı yapmıştır. Görüldüğü üzere bu günkü CHP, Türkiye ve Atatürk düşmanları tarafından işgal edilmiştir.” dedi.

Kılıçdaroğlu yabancı başkentlerden iktidar dileniyor

Kılıçdaroğlu’nun mandacılık zihniyetiyle yabancı başkentlerden iktidar dilendiğini söyleyen MHP’li Akçay, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Sivas Kongresi’nde (4-11 Eylül 1919) ‘Manda ve himaye kabul olunamaz’ kararını aldırmıştır. Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP ise, mandacılık zihniyetiyle küresel güçlerin taşeronluğunu yapmakta, Türkiye’nin milli çıkarlarına muhalefet etmektedir. ABD Başkanı Biden ‘Türkiye’de muhalefeti destekleyerek Erdoğan’ı iktidardan indirmeliyiz.’ diyor. Kılıçdaroğlu, Amerika’da daha kesin seçim sonuçları açıklanmadan sosyal medya üzerinden Biden’ı kutlayarak adeta “bizi kullanın.” diyerek Beyaz Saray’dan iktidar dileniyor. Kılıçdaroğlu CHP’li Çeviköz’ün açıklamasını yeterli görmemiş olacak ki, 20 Şubat 2022’de İngiliz haber ajansı Reuters’e “İktidara geldiğimizde S-400’lerden vazgeçeceğiz, Suriye’den çekileceğiz, KHK ile ihraç edilenleri bir haftada göreve iade edileceğiz.” diyerek küresel güçlere ‘beni iktidara getirirseniz, Türkiye’nin tüm milli çıkarlarından vazgeçerim, yalnızca size hizmet ederim.’ mesajı gönderiyor.” dedi.

CHP; Kandil ve Pensilvanya’nın vesayetine girmiştir.

Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’nin Kandil ve Pensilvanya’nın vesayetine girdiğini söyleyen MHP’li Akçay, “Cumhur İttifakı Türkiye’nin milli çıkarlarına sahip çıkıyor. CHP ise terör örgütleri ve küresel güçlerle işbirliği yaparak Türkiye’nin milli meselelerine muhalefete etmektedir. Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör örgütlerine karşı düzenlediği operasyonlara karşı çıkıyor. Pkk terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yapıyor. Terörist Demirtaş’a, YPG terör örgütüne ve fetö’cü hainlere sahip çıkıyor. Terörist Demirtaş 24 Kasım 2021 sabahı “hükümete karşı meydanlarda miting yapın” diyor. Kılıçdaroğlu aynı günün akşamında “haydi meydanlara” diyerek Mersin’de miting yapıyor. İmralı Canisi, açılım sürecinin tekrar başlamasını istiyor. Atatürk düşmanı CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu 15 Eylül 2019’da açılım sürecinin tekrar başlamasına yönelik açıklama yapıyor. CHP, helalleşme adı altında pkk ve fetö terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Terörist Demirtaş “Pkk’lıların cenazesine gitmeyen HDP milletvekillerine soruşturma açarım.” diyor. CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Gamze Akkuş İlgezdi 20 Kasım 2015'te terörist Aziz Güler'in cenazesine katılarak gözyaşı döküyor. CHP milletvekilleri Levent Gök ve Sezgin Tanrıkulu pkk’lı teröristlerin mezarını ziyaret edip ediyor. CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin ‘PYD terör örgütü değildir.’ diyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ‘Pyd terör örgütü değildir. Sınırımızda komşumuz Pyd olsun’ diyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, PYD'li terörist Özge Aydın ile TBMM’de basın toplantısı düzenliyor. Bu terörist daha sonra Suriye’de Mehmetçik ile girdiği çatışmada ölü ele geçiriliyor. CHP Genel Merkezinde 5 Şubat 2021’de CHP ile HDP ortak basın toplantısı düzenliyor. Basın toplantısında HDP eş başkanı Mithat Sancar “CHP ile HDP arasında Pkk ve Öcalan konusunda görüş ayrılığı yok.” diyor, CHP’li yöneticilerden çıt çıkmıyor. Kılıçdaroğlu 15 Temmuz hain darbe girişimine ‘tiyatro, kontrollü’ darbe diyerek fetö terör örgütüne sahip çıkıyor. KHK ile ihraç edilen fetö’cü hainleri iktidara gelir gelmez bir hafta içinde göreve iade edeceğini söylüyor. Fetö terör örgütünün yöneticilerini ziyaret ediyor. Açıkça fetö terör örgütünün finans ve medya yapılanmasına sahip çıkıyor. Fetö’cü hainleri milletvekili, belediye başkanı ve baş danışman yapıyor. Fetö terör örgütünün ağzıyla konuşarak Türkiye’yi suçlamaya kalkışıyor.” dedi.

İmralı Canisi istiyor, CHP yapıyor

CHP’nin İmralı Canisi’nin taleplerini kanun teklifi olarak Meclis’e taşıdığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “İmralı Canisi açılım sürecinin hukuki bir yapıya kavuşturulması için 10 maddelik paket açıklıyor. Kılıçdaroğlu, 1 Haziran 2012’de İmralı Canisi Öcalan’ın 10 maddelik paketini ‘CHP’nin Kürt Sorunu Çözüm Önerisi’ olarak kamuoyuna sunuyor. HDP açılım için TBMM’de komisyon kurulmasını istiyor. Kılıçdaroğlu 11 Kasım 2012’de ‘Meclis içinde ve dışında akil adamlar komisyonu kuracağız.’ diyor. İmralı Canisi, 18 Şubat 2015’te TBMM’de ‘Hakikat ve Yüzleşme Komisyonu’ kurulmasını istiyor. İmralı Canisinin bu teklifi üzerine HDP ‘Tarihsel Hakikatler ve Yüzleşme Komisyonu Yasa Teklifi’ veriyor. CHP, 8 Aralık 2015’te ‘Toplumsal Mutabakat ve Ortak Akıl Heyeti Komisyonu’ kurulması için TBMM İçtüzük Değişiklik Teklifi veriyor. 27. Dönemde bu teklifini yenilemiştir. İmralı Canisi Öcalan 18 Şubat 2015’te Terörle Mücadele Kanunu’nun kaldırılmasını, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda değişiklikler yapılmasını istiyor. Açılıma kanuni bir zemin kazandırmak için ‘Toplumsal Mutabakat Kanun Teklifi’ verilmesini istiyor. CHP, 14 Aralık 2015’te İmralı Canisi Öcalan’ın talepleri doğrultusunda 68 Maddelik kanun teklifi veriyor. 27. Dönemde bu kanun teklifini yenilemiştir.’ dedi.

CHP, İmralı Canisi’nin taleplerini kanun teklifi olarak Meclis’e taşımıştır

CHP’nin İmralı Canisi’nin talepleri doğrultusunda verdiği kanun teklifinin içeriyle ilgili bilgi veren MHP’li Akçay, “CHP’nin 14 Aralık 2015’te İmralı Canisi Öcalan’ın talepleri doğrultusunda vermiş olduğu 68 Maddelik kanun teklifinde: Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılayanlara verilen cezalar kaldırılıyor. Terör örgütünün yaptığı katliamları övenlere verilen hapis cezaları kaldırılıyor. Terör örgütü adına silahlı eylem yapanlara verilen cezalar indiriliyor. Terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek şekilde propaganda yapanlara verilen cezalar kaldırılıyor. Terör örgütlerinin gösterilerini düzenleyen, yöneten, gösterilere katılanlar ile bu gösteriyi takip eden polislere saldıranlara verilen hapis cezaları kaldırılıyor. İmralı Canisi ve terör örgütlerinin propagandasını yapan, bunların resim ve pankartlarını açan, halkı suç işlemeye teşvik edenlere verilen hapis cezaları kaldırılıyor. Terör örgütlerinin toplantı ve yürüyüşüne; ateşli silah, molotof ve benzeri patlayıcı madde ile katılanlara, terör örgütlerine ait amblem ve işareti taşıyanlara, terör örgütlerine ait üniformaları giyenlere verilen hapis cezaları kaldırılıyor. PKK’nın korkulu rüyası olan köy koruculuğu kaldırılıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki köy, kasaba, ilçe ve illerin adları değiştiriliyor.” dedi.

Kılıçdaroğlu, ABD ve Fetö projesidir.

CHP’li yetkililerin Kılıçdaroğlu’nun ABD ve Fetö projesini olduğuna yönelik iddialarını gündeme getiren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Emekli Büyükelçi Onur Öymen 25 Kasım 2011’de “Deniz Baykal'ın kaset komplosuyla devrilmesi ve Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmesi ABD destekli bir operasyondur. ABD derin devletiyle ilişkili bir sivil toplum örgütü 2008 yılındaki raporunda ‘Baykal istifa ettirilecek, yerine Kılıçdaroğlu gelecek’ denilmektedir. WikiLeaks belgelerinde de benzer ifadeler yer almaktadır. Dönemin ABD'nin Ankara Büyükelçisinin ABD Dışişleri Bakanlığına gönderdiği yazıda da ‘Baykal gitmelidir’ ifadeleri yer alıyor” demiştir. CHP eski Milletvekili Faik Tunay 2016 yılında yaptığı açıklamada “Samanyolu'na, Zaman'a çıktım. Türkçe Olimpiyatları'na, Afrika'daki okullara gittim. İlki 2012’de olmak üzere 4 kez Fetullah Gülen’i ziyaret ettim. Bu görüşmelerden Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgisi vardı.” demiştir. CHP eski genel başkan yardımcısı Öztürk Yılmaz 24 Kasım 2019’da ‘Genel başkan yardımcısı olduğum dönemde Kılıçdaroğlu’na CHP içinde FETÖ yapılanması olduğunu söyledim. Bu isimleri tek tek Kılıçdaroğlu’na verdim. Bunların tasfiye edilmesi gerektiğini söyledim. Ancak Kılıçdaroğlu hiçbir şey yapmadı” demiştir. Öztürk Yılmaz 30 Mart 2021’de ‘Kılıçdaroğlu kukla, Kılıçdaroğlu’nu oraya FETÖ’cüler oturttu, oradan gitmiyor. Çünkü FETÖ'cüler ne derse onu yapıyor. Cumhuriyetçi, milliyetçi, Atatürkçü, vatanperver ne kadar adam varsa kafasını kopardı.” demiştir. Kılıçdaroğlu’nun CHP genel başkanı olmasından sonra CHP’de yaşanan gelişmeler bu ifadeleri doğrulamaktadır.” dedi.

Kılıçdaroğlu Fetö işbirliği

Kılıçdaroğlu ile fetö terör örgütü arasındaki işbirliğine örnekler veren MHP’li Akçay, “Fetö terör örgütünün kaset kumpasıyla Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına gelmesiyle CHP’de büyük dönüşüm yaşanmıştır. Kılıçdaroğlu, Atatürkçüleri, milliyetçileri ve vatanseverleri partiden ihraç etmiştir. Terör destekçilerini, Türkiye ve Atatürk düşmanlarını ve fetöcüleri CHP’nin kritik noktalarına getirmiştir.

3 Eylül 2010’da "Kim darbe girişimi yaparsa tankın önüne ilk ben çıkarım.” diyen Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz 2016’da İstanbul’daki Hava Limanı’ndan elini kolunu sallayarak CHP’li bir belediye başkanının evine gitmiş, kahvesini yudumlayarak darbe girişimini izlemiştir.

Kılıçdaroğlu 26 Ocak 2012’de Türk Amerikan Birliği Başkanı ve Fetö’nün Beyaz Saray imamı Faruk Taban ve yöneticilerini CHP Genel Merkezinde kabul etmiştir.

Kılıçdaroğlu 22 Nisan 2012’de “Poliste ve Yargıda Fetullahçı örgütlenmeye yönelik bir veri yok.” diyerek fetöcü hakim, savcı ve polislere sahip çıkmıştır.

Kılıçdaroğlu 23 Mayıs 2013’te Fetö’nün iş adamları yapılanması olan TUSKON yöneticileriyle buluşmuştur.

Kılıçdaroğlu 27 Kasım 2013’de “Emniyet ve yargı içinde Fetö’cü örgütlenme yok.” diyerek fetö’cü hainler sahip çıkmıştır.

Kılıçdaroğlu, 2013 yılı Mayıs, Eylül ve Aralık aylarında CHP heyetlerini ABD’deki FETÖ terör örgütünün toplantılarına göndermiştir. Bu heyetler ABD’nin fetö imamlarıyla toplantılar yapmıştır.

Kılıçdaroğlu 30 Kasım 2013’de Amerika’da fetö terör örgütünün ana kuruluşu Rumi Forum temsilcileriyle buluşarak fetö’cü hainlere övgüler yapmış, onlardan ödül almıştır.

Kılıçdaroğlu, 2 Aralık 2013’te Amerika’da FETÖ’nün ABD imamı ABD’nin Beyaz Saray imamı Faruk Taban ve Houston imamı Kemal Öksüz ile görüşmüştür.

Kılıçdaroğlu 4 Aralık 2013’ke FETÖ’nün ABD'deki çatı örgütü ve ABD’nin Beyaz Saray imamı Faruk Taban ile görüşmüştür. Kılıçdaroğlu, "Oradan bir davet geldi. Biz de gittik. Basına ve medyaya kapalıydı. Çünkü yaptıkları çalışmaları bütün ayrıntılarıyla anlattılar. Çok memnun olduk. " demiştir.

Kılıçdaroğlu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile birlikte 17 Mayıs 2015’te FETÖ'nün medya imamı Ekrem Dumanlı’yı ve Zaman Gazetesi yöneticilerini ziyaret etmiştir.

Kılıçdaroğlu, Fetöcü Koza-İpek Holding’e kayyum atanması üzerine 27 Ekim 2015’te destek ziyaretine giderek “Bu kabul edilemez bir durum.” demiştir.

CHP milletvekilleri 28 Ekim 2015’te Mahmut Tanal, Eren Erdem, Şafak Pavey ve Barış Yarkadaş Fetö terör örgütünün medya organlarına kayyum atanmasını protesto etmiştir.

Kılıçdaroğlu 19 Eylül 2016’da CNN Türk’te “Fetullah Gülen’in kitapları korkudan yakıldı. Hiç doğru değil, parasını verir, alır okursunuz. İstemezseniz okumazsınız. Sizin aklınız yok mu? Aklınız var. Ne olduğu belli. Düşünce de belli” demiştir.

Kılıçdaroğlu, 5 Aralık 2016’daki Adana Mitinginde başta Nazlı Ilıcak, Ahmet ve Mehmet Altan olmak üzere cezaevindeki FETÖ’cülerin adını tek tek sayıp alkışlatmış, “burada” diye slogan attırmıştır.

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimine “tiyatro, kontrollü darbe” diyor. Terör örgütleriyle mücadele için 20 Temmuz 2016’da çıkarılan “OHAL Kararnamesine” karşı çıkarak “asıl sivil darbe 20 Temmuz OHAL Kararnamesidir” diyor.

Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanları Fatih Gürsul, Alper Keten, Rasim Bölücek, Murat Aksoy fetö terör örgütü üyeliği ve yöneticiliğinden hapis cezası almıştır.

CHP Milletvekili Eren Erdem 23 Mayıs 2018’de “Kılıçdaroğlu Koza-İpek Holdinge giderken milletvekillerini de FETÖ’nün finans ve medya organları önünde destek eylemi yapmaya gönderdi. 5 Mart 2016’da Zaman Gazetesine Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği talimatla gittik.” demiştir. Kılıçdaroğlu fetö’cü hainlerle yaptığı toplantılar ve fetö terör örgütü lehine yaptığı açıklamalar, CHP’li eski milletvekili ve yöneticilerin açıklamaları Kılıçdaroğlu ile fetö arasındaki işbirliğini açıkça göstermektedir.” dedi.

CHP’li milletvekili ve yöneticiler Kılıçdaroğlu-fetö ilişkisini itiraf etmiştir.

milletvekili ve yöneticilerin Kılıçdaroğlu ile Fetö terör örgütü arasındaki ilişkiye yönelik açıklamalarını paylaşan MHP’li Akçay, “CHP eski Milletvekili Engin Ünsal 15 Mart 2013’de ‘CHP’nin üst düzey yöneticileri, gizli kapaklı Pensilvanya ziyaretleri yaparak iktidar olma kavgası veren bir Cemaat’le kapı açmaya çalışıyorlar.’ demiştir. CHP eski Milletvekili Birgül Ayman Güler 15 Aralık 2014’te ‘30 Mart 2014 seçimlerinde cemaatle ittifak yaptık.’ demiştir. CHP eski milletvekili ve genel başkan yardımcısı Öztürk Yılmaz 16 Mayıs 2018’de ‘15 Temmuz gecesi 4 kez Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘çık darbeyi kına’ dedim, kınamadı.’ demiştir. CHP eski milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş 23 Ekim 2019’da ‘MHP'yi ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nü tebrik ediyorum. Maalesef benim partim Fetö’ye teslim oldu. Ama MHP ve Fenerbahçe, FETÖ terör örgütüne teslim olmadı. Eğer dik durabilseydik 15 Temmuz darbe girişimi de olmayacaktı." demiştir. CHP eski milletvekili Yıldıray Sapan 1 Ocak 2020’de ‘FETÖ virüsü CHP'nin derinliklerine kadar girmiş ve partiye hakim olmuş durumda.’ demiştir. CHP eski milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen 29 Kasım 2021’de ‘Kaset kumpasıyla büyük oyun oynandı. Kılıçdaroğlu Atatürk Cumhuriyetinden öç almayı hedefliyor.’ demiştir. Bütün bu açıklamalar Kılıçdaroğlu ile Fetö terör örgütü arasındaki işbirliğini gözler önüne sermektedir.” dedi.