İstanbul kara teslim olmuşken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer'de bir balıkçıda İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemek yemesi gündeme oturdu.

Muhalifler ve muhalefete yakın medya organları balıkçıda çekilen görüntünün gerçek olmadığını iddia ederken, hem görüntüler ortaya çıktı hem de İmamoğlu'ndan doğrulama geldi.

Fazıl Say da aklı sıra dalga geçerek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun restorana gitmediğini iddia etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fazıl Say, ''Belediye başkanımız
Ekrem İmamoğlu'nun dün gece bir restoranda görüldüğü yanlış haberdir. İşin gerçeği şudur; bu 4 kişi dün bütün gece diskoda çılgınlar gibi dansetmiş, ve içmiş eğlenmiştir. Fotoğrafı çeken kişi de Devlet Bahçelidir! Salvador Dali’nin de selamları var!'' ifadelerini kullandı.

Daha sonra Ekrem İmamoğlu’nun balıkçıdaki fotoğrafının gerçek olduğu doğrulandı.

MHP’Lİ İSİMLERDEN TEPKİ

Fazıl Say’ın İmamoğlu’nun balıkçıya gitmesiyle ilgili yaptığı paylaşıma, MHP’den de tepki geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''FAZIL Say denen oyun uşağı senin fotoğrafını çekmek isteyenler sıraya girmişler…haberin var mı?'' dedi.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, ‘’Fazıl Say, sanatçı mıdır yoksa şaklaban mı? Sayın Genel Başkanımız'la alay ettiğini düşünen bu aciz herif, "sanat, vatan hainliği içindir" felsefesinin son temsilcisidir.’’ ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter de, ‘’Fazıl Say piyanist değil dümbelekçidir…Düğünlerde, pavyonlarda çalıp oynar…Bu fotoğraf İstanbul kar altındayken, İstanbullu yollarda mağdurken çalgılı çengili bir akşamın keyif anıdır…Burnunuzdan gelsin…Nasıl diyordunuz siz, her şey güzel olacaktı değil mi? Hayat size güzel!’’ ifadeleriyle, Say’a tepkisini gösterdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir ise şu ifadelerle Say’a tepki gösterdi;

‘’İcra ettiği sanatıyla meşgul olmasının kendisi ve camiası açısından daha faydalı olacak bir piyanistin, komiklikten öte lüzumsuz ve hadsiz beyanlarla siyasi yorumlarda bulunmaya kalkması Mesnevi'de hikayesi anlatılan tezeğe saplanmış, kuyruğu kalkık fareyi akıllara getiriyor.

Böyle olunca bu piyanistin, piyonist bir edayla Sayın Genel Başkanımıza dil uzatmaya yeltenmesi yerli yersiz öten horozları susturmak için bir parça yağ ile olan imtihanlarına varan akıbetlerini de hatırlatıyor.

Fazıl Say, bu yüzden sen sen ol, nasıl öteceğini iyi bil! Yoksa Maazallah sesim çıksın diye uğraşırken, o sesin başkaca ayıplarını ortaya dökmesin. Sanatçısın, sanatınla kal…’’

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, ''Bu kadarına Kılıçdaroğlu bile tahammül edemedi..!'' dedi.


MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Fazıl Say, anlaşılıyor ki bu İmamoğlu seni oldukça dibe çekmiş. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin objektifinden öyle görünüyorsunuz! Beethoven’in de selamları var!'' dedi.