MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, “Terör örgütleriyle yol yürüyenlere Türkiye bırakılamaz. Bir gözü Kandil’e, diğeriyle de Pensilvanya’ya bakanlar milletten Osmanlı şamarını yiyeceklerdir” dedi.
Bahçeli, "Hep söyledim, yaparsa Cumhur İttifakı yapar. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapar ve başarır" diye ifade etti.
 

BAŞARMAYA KARARLIYIZ
CUMHUR İttifakı ve MHP’nin 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere hazır olduğunu belirten Bahçeli, “İnançlıyız, iradeliyiz, iyimseriz, umutluyuz, başarmaya kararlıyız. Yurdumuzun her yöresinde gönül kapılarını çalıyoruz, gönül köprüleri kuruyoruz, her eli tutuyoruz. Buna da mutlaka devam edeceğiz. Biz milletimize inanıyor ve güveniyoruz” ifadesini kaydetti.


HER KARDEŞİMİZ DEĞERLİ
BAHÇELİ, milletvekili aday değerlendirme ve tespit komisyonunun kılı kırk yararak çalıştığını söyledi. Hafta içinde milletvekili listelerinin netleşeceğini kaydeden Bahçeli, “Bizim nezdimizde aday adaylığı müracaatında bulunan her kardeşimiz değerlidir. Aday olsunlar, olmasınlar birlikte çalışma kararındayız. Bakalım zillet ittifakı nasıl bir kargaşa yaşayacak. Çünkü Cumhurbaşkanı adayı üzerinde kavgaya tutuşanların liste savaşları mukadderdir” dedi.


SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ
DEVLET Bahçeli, "Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: İki el nasıl ki bir baş içinse, hepimiz depremzede kardeşlerimizle bir olduk. 11 ilimize değil, Türkiye’mizin de üzerine göçen binaları teker teker kaldıracağız, hepimiz tek bilek olup Türk bayrağını dalgalandıracağız; kem gözler, kötü niyetler, kurusıkı atan gafiller bilmese de Türkiye’ye sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi. 


HAYAT NORMALE DÖNÜYOR
BÖLGEDE yapılan çalışmalarla ilgili “Aç ve açıkta hiçbir insanımız yok. Hayat normale dönüyor” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhur İttifakı olarak öncelikli gayemiz, 319 bini bir yıl içinde olmak suretiyle 650 bin yeni konutu inşa ederek depremzede kardeşlerimizin kullanımına sunmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber 505'i Elâzığ’da olmak üzere toplam 31 bin 663 konutun temelini attık. 30 bin konutun inşası da fiilen devam ediyor."


AKŞENER HAVAYA GİRMİŞ
MUHALEFETİN yetki alması durumunda, Türkiye’yi bir ay içinde batıracaklarını iddia eden Devlet Bahçeli şunları söyledi: İYİ Parti Başkanı şimdiden havaya girmiş, Sayın Kılıçdaroğlu’nu Sayın Cumhurbaşkanım diye karşılıyor. Çok komik, çok trajik. Kendisini darı ambarında görüyor. Partisinin Ankara temayül yoklamasında şiddet ve kavga sahneleri iyi kostümü giymiş olanların gerçek içyüzünü deşifre ediyor. Zillet ittifakı yamalı bohça gibi. 


KILIÇDAROĞLU YETERSİZ
ALTILI masanın 13 defa toplandığını hatırlatan Bahçeli, "Güç bela, masayı devirip tekrar toplayarak, birbirlerine demedikleri bırakmayarak sipariş edilmiş bir aday buldular. Bunlardan hiçbir yol olmaz.  Kılıçdaroğlu basiretsiz, hazırlıksız, başarısız ve yetersiz. Hep söyledim, yaparsa Cumhur İttifakı yapar. Kılıçdaroğlu ve diğer adayların Türkiye’mize bir şey kazandıracağını düşünmek bile aklın ve izanın inkardır" diye ifade etti.


TÜRKİYE TERÖRLE YÜRÜYENLERE BIRAKILAMAZ 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini bbelirterek, “Terör örgütleriyle yol yürüyenlere Türkiye bırakılamaz. Bir gözü Kandil’e, diğeriyle de Pensilvanya’ya bakanlar milletten Osmanlı şamarını yiyeceklerdir” dedi.
"Deneme yanılma vasıtasıyla ülke yönetilemez" diyen Bahçeli, "Birbirine oyun kuranlara, koltuk ve makam paylaşımı için birbirini yiyip bitirenlere, ikbal ve rant mücadelesiyle ilkesizliklerini tescilleyenlere umut bağlamak felakete ortak olmaktır. Kılıçdaroğlu bir sancıdır, bir safradır, zalimlerin hizmetkarıdır. Diğerleri için bir şey söylemek zaman israfıdır" açıklaması yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki konuları TÜRKGÜN Gazetesi'ne değerlendirdi.

 Ankara Temsilcisi Kadir YILDIZ'ın sorularını cevaplandıran MHP Lideri Bahçeli, önemli açıklamalar yaptı.

Gazetemiz TÜRKGÜN'ün yayın politikasını takdir ettiğini ve beğeni ile takip ettiğini ifade eden Bahçeli, "TÜRKGÜN Gazetesi’nin ilkeli, milli ve dürüst bir çizgisi var. Türk medyasına Türkçe düşünmenin, hayatın ve hadiselerin akışına Türkçe bakmanın nitelikli duruşunu getirdiniz. Bana göre TÜRKGÜN bir gazetenin ötesine geçmeyi başarmıştır. Sizleri takdir ve tebrik ediyorum" dedi. 

İşte MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin TÜRKGÜN'e verdiği röportaj:

TÜRKGÜN: 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine 40 gün kaldı. Seçime doğru çalışmalarınız nasıl gidiyor? Seçimlere hazır mısınız?

DEVLET BAHÇELİ: Gerek Milliyetçi Hareket Partisi gerekse de Cumhur İttifakı 14 Mayıs seçimlerine tam manasıyla hazırdır. 

Uzun bir süredir çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 

Milliyetçi Hareket Partisi 14 Mayıs seçimlerini tarihi önemde değerlendiriyor. Hiçbir gevşemeye prim vermiyoruz. Çok şükür zaaf ve ihmal içinde değiliz. İnançlıyız, iradeliyiz, iyimseriz, umutluyuz, başarmaya kararlıyız. 

Şer ve şirret kuşatmayı yarmak için ihtiyaç olan kabiliyet ve karaktere sahibiz. 
Tehditlerin farkındayız. Yaygınlaşan tehlikeleri görüyoruz. Dikkat, temkin, tedbir ve teenniyle hareket ediyoruz. Sabırlıyız, samimiyiz, sağduyuluyuz, 

Aslında 24 Haziran 2018 seçimlerinin hemen ardından sahayı hiç boş bırakmadık. 4 Eylül 2021 tarihinden itibaren de hem adım adım 2023 programlarımızla, hem de açık hava toplantılarımızla sürekli milletimizle iç içe olduk. 

Yurdumuzun her yöresinde gönül kapılarını çalıyoruz, gönül köprüleri kuruyoruz, her eli tutuyoruz. 

Durak tanımayan faaliyet içindeyiz. 

Yetim ve öksüzlerimizin başını okşuyoruz.

İhtiyaç sahibi insanlarımızın yardımına koşuyoruz.

Soframıza bir tabak da mağdur insanlarımız için koyuyoruz.

Hakkın ve halkın rızasını almak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Milletimizin göz aydınlığı olan gençlerimizle görüşüyor, hedef ve gelecek birliği yapıyoruz.

Mazlum ve mağdur insanlarımızla can beraberiyiz.

Vatandaşlarımızla istikbal hedeflerimizi paylaşıyoruz. 

Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna vasıl olmak için elimizden gelen her çabayı gösteriyoruz. Buna da mutlaka devam edeceğiz.

Biz milletimize inanıyor ve güveniyoruz.
TÜRKGÜN: Milletvekili aday adaylarının müracaat süresi bitti. Milletvekili aday listenizi ne zaman belirleyip YSK’ya sunacaksınız?

DEVLET BAHÇELİ: Evet, müracaatlar bitti. Milletvekili aday değerlendirme ve tespit komisyonumuz kılı kırk yaran çalışmalarını kuyumcu titizliğiyle sürdürüyor. Bu hafta içinde milletvekili listemiz netleşir. 7 Nisan’da da aday listemizi YSK’ya teslim edeceğiz.

Bizim nezdimizde aday adaylığı müracaatında bulunan her kardeşimiz değerlidir. Aday olsunlar, olmasınlar birlikte çalışma kararındayız. Partimize yönelik ilgi sevindiricidir. Bakalım zillet ittifakı nasıl bir kargaşa yaşayacak. Çünkü Cumhurbaşkanı adayı üzerinde kavgaya tutuşanların liste savaşları mukadderdir.

TÜRKGÜN: 6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş merkezli depremler son bir asrın en büyük felaketi olarak tesirini gösterdi. Çok acılar yaşandı. Çok kayıplarımız oldu. Siz bu konuda çok hassasiyet gösterdiniz. Tekraren bu kapsamdaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

DEVLET BAHÇELİ: Sizin de ifade ettiğiniz gibi, Türkiye 6 Şubat’ta son bir asrın en büyük felaketine maruz kaldı. Ardından Adıyaman ve Şanlıurfa’da sel taşkınları can ve mal kayıplarına neden oldu.

Hakikaten çok üzgünüz. Ancak sorunların hepsini aşacak da muktedirliğe haiziz. 

Türkiye nüfusunun yüzde 15,7’si; ihracatın yüzde 8,5’i; işlenen tarımsal alanın yüzde 14,5’i; GSYH’nın yüzde 9’u depremin yıkım alanında bulunuyor. 

50 bini aşkın insanımızı kaybettik. 110 bine yakın insanımız da yaralandı. Gözümüz yaşlı, gönlümüz yaslı. 
Depremde ve sel felaketinde hayatlarını kaybetmiş kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet niyaz ediyor, şu anda tedavi gören kardeşlerimize de şifalar diliyorum.

6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 4.17’de Pazarcık ilçemizde; müteakiben aynı gün saat 13.24’de Elbistan ilçemizde meydana gelen depremler;  dehşet verici bir yıkımı tetikledi. 

Deprem alanının çapı oldukça geniş oldu.

Ardı arkası kesilmeyen sarsıntılar gerçekleşti. 

Fayların zemine yakın mesafeden kırılması felaketin etkisini artırdı.

Vatandaşlarımızın evde ve uykuda oldukları bir zamanda depremin yaşanması can kaybımızı çok fazlalaştırdı.

İkiz deprem hava şartlarının bir hayli elverişsiz seyrettiği bir dönemde gerçekleşti.

 Deprem 14,5 milyonluk bir nüfus alanını etkiledi. 

Mağdur insan sayımız çoktur. Esasen deprem sadece 11 ilimizi değil ülkemizin tamamını manen ve gıyaben vurmuştur. Üzüntümüz büyüktür.

Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Elbette hiçbir şey eskisi olmayacaktır.

Ülkemizin önündeki en temel gündem depremin yaralarını sarmak, evleri yıkılan veya hasar almış bütün vatandaşlarımıza güvenli, yaşanabilir, depreme dayanıklı yeni konutları yaparak teslim etmektir.

Bunu da ancak Cumhur İttifakı başarabilecektir.

Nitekim bugüne kadar yapılanlar bundan sonrası için kefalettir.

İki el nasıl ki bir baş içinse, hepimiz depremzede kardeşlerimizle bir olduk, onların tekrar normal bir yaşama dönmeleri için kenetlendik.
 
Yaralarımızı iyileştiriyoruz, yıkımı telafi ediyoruz, depremden etkilenmiş şehirlerimizi gülzara çevirmenin, çelikleşmiş kardeşlik hissiyatımıza su vermenin, can vermenin, destek vermenin arzu ve amacındayız.

Sadece 11 ilimize değil, Türkiye’mizin de üzerine göçen binaları teker teker kaldıracağız, hepimiz tek bilek olup Türk bayrağını dalgalandıracağız; kem gözler, kötü niyetler, kurusıkı atan gafiller bilmese de Türkiye’ye sonuna kadar sahip çıkacağız.

Depremin ilk anından itibaren devlet gecikmeye mahal bırakmadan devreye girdi. 

Türkiye tek yürek oldu. 

Çok şükür iki aylık bir zaman diliminde deprem bölgesinde yeni bir hayatın temelleri atıldı.

Depreme dayanaklı konutların yapımı bir yıl içinde tamamlanarak hak sahiplerine uygun şartlarda teslim edilecek. 

3 ay içinde 11 ilimizde 319 bin konutun temelleri de etaplar halinde atılıyor ve atılacak. Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bu sevindirici gelişmeye beraberce şahit oluyoruz.

TÜRKGÜN: Yani depremin acıklı ve ağır sonuçlarıyla başarılı şekilde mücadele ediliyor, öyle mi? 

DEVLET BAHÇELİ: Elbette, bölgede enkazın yarısı kaldırılmış vaziyette. Aç ve açıkta hiçbir insanımız yok. Hayat normale dönüyor.

Deprem bölgesinde yaşayan 2,5 milyona yakın insanımız halen başka şehirlerde hayatlarını sürdürüyor. 

Bir o kadar insanımız da geçici barınma alanlarında misafir ediliyor. 

Hedefimiz, yaşayan ve evini kaybetmiş her insanımızı bir en evvel yuvalarıyla buluşturmak. 

Bu yüzden kalıcı konutların yapımı hızla devam ediyor. 

Yapılan hasar tespit çalışmalarına göre, deprem bölgesinde 313 bin binadaki 898 bin bağımsız bölüm yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı durumda.

Cumhur İttifakı olarak öncelikli gayemiz, 319 bini bir yıl içinde olmak suretiyle 650 bin yeni konutu inşa ederek depremzede kardeşlerimizin kullanımına sunmaktır. 

Yeni konutların zemin artı 3 ve zemin artı 4 katı geçmeyecek binalarda 3 oda 1 salon olması planlanıyor. 

Aynı zamanda bu konutların güvenli ve kullanışlı olmalarına çok özen gösterilecek. 

Köy evleri de tek katlı yapılacak ve her türlü ihtiyaca cevap verecek.

Geçen hafta Cuma günü Gaziantep ilçelerini, ardından Kilis’i, Cumartesi günü de Elâzığ’ı ziyaret ettik. 

Gaziantep, Nizip, İslahiye, Şehitkamil ve Şahinbey’de olmak üzere 29 bin 741 deprem konutu ile 12 bin 607 köy evi yapılacak ve bu konutların 7 bin 87’sinin, Kilis’te de 649 konutun temelini Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte attık.

Elazığ’da da 7 bin 452 afet konutu inşa edilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber 505'i Elâzığ’da olmak üzere toplam 31 bin 663 konutun temelini attık.

Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, deprem bölgesinde 67 binden fazla konutun ve köy evinin yapım süreci başladı. 

30 bin konutun inşası da fiilen devam ediyor. 

Gördüğüm kadarıyla her gün yeni konut ihaleleri yapılıyor, toprak hız ve heyecanla kazılmaya devam ediyor.

TÜRKGÜN: 14 Mayıs seçimleri bir bakıma depremin gölgesi altında yapılacak. Aynı şekilde projeler yarışacak, güven veren, tecrübe sahibi, sorunları çözme iradesi gösteren ve bunu da birikimiyle ispat eden her kimse milletin teveccühüne ve tercihine layık olacak. Bu kapsamda sizin düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

DEVLET BAHÇELİ: Türkiye çok kritik bir süreçte, aynı zamanda çok kırılgan bir dönemdedir. 

Deprem yeni bir siyasi muhasebeyi gerektirmiştir. Doğal olanı da budur. 

Acılarımız ortada duruyorken daha önceki seçim kampanya dönemlerinde olduğu gibi davranamazdık. 
Daha sakin, daha soğukkanlı bir siyasi süreci hep birlikte icra etmek zorundayız. 

Mesela seçim müziği kullanmıyoruz. 

Açık hava toplantıları yapmıyoruz. 

Birebir temas halindeyiz. 

Depremden etkilenen illerimizle birlikte depremzede vatandaşlarımızın ağırlıklı olarak yaşadığı illerimizde “Bereket Sofrasında Gönül Birliği” temasıyla iftar programları düzenliyoruz. 

Başkanlık Divanı üyelerimiz bu iftar programlarına katılıyor ve partimizi temsil ediyorlar.

 Çalışmalarımızı Türkiye’nin yeniden inşa gayesine odaklandırdık. Geleceğimizi emniyete almalıyız. Vatandaşlarımız huzur ve güvenlik içinde hayatlarını sürdürmeli. 

Kendi içinde kavgalı, hizip yumağına dönmüş, hiçbir hikayesi ve deneyimi olmayan acemilere ülkemizin geleceği emanet edilemez. 

Terör örgütleriyle yol yürüyenlere Türkiye bırakılamaz.

Bir gözü Kandil’e, diğeriyle de Pensilvanya’ya bakanlar milletten Osmanlı şamarını yiyeceklerdir. 

Ülkemizin yaslı döneminde koltuk kavgasına tutuşanlara, oturdukları masayı kumar ve noter masası olarak tanımlayanlara güven duyulamaz.
FETÖ ve PKK’nın aşısıyla siyaset yapanlara millet itibar eder mi? Bunların tek derdi yemek, içmek, safa sürmek. 

Acımızı bilmezler, derdimize ortak olmazlar, sevincimizi hazmedemezler, başarımızı çekemezler, rant paylaşımı için gözlerini karartırlar. Bunlara boşuna zillet demiyoruz.

Bir masa etrafında toplanıp kriz ve kaos çıkaranlar, birbirine tuzak kuranlar ülke falan yönetemez. 

Allah muhafaza böyle bir yetki alsalar Türkiye’yi bir ayda batırırlar.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun bırakınız bir konut yapmasını, önünü görecek, adım atacak, ayakta duracak, sözünü geçirecek, irade gösterecek ne mecali ne de müktesebatı var.

İYİ Parti Başkanı şimdiden havaya girmiş, Sayın Kılıçdaroğlu’nu Sayın Cumhurbaşkanım diye karşılıyor. Çok komik, çok trajik. Kendisini darı ambarında görüyor, hayallere dalmış, şuur kaybına uğramış. 

Partisinin Ankara temayül yoklamasında şiddet ve kavga sahneleri iyi kostümü giymiş olanların gerçek içyüzünü deşifre ediyor. 

Zillet ittifakı yamalı bohça gibi.

13 defa toplandılar, güç bela, masayı devirip tekrar toplayarak, birbirlerine demedikleri bırakmayarak sipariş edilmiş bir aday buldular. Bunlardan hiçbir yol olmaz. 

Kılıçdaroğlu basiretsiz, hazırlıksız, başarısız ve yetersiz. 

Ülkemizin yürüyüşü yarım bırakılmamalı. 
Kervan yağmacılarına fırsat verilmemeli. 

Önümüzde; yeni yüzyılda, yeni Türkiye’nin ve yeni bir hayatın inşa sorumluluğu vardır ve bu sorumluluğu acizlerin, korkakların, beceriksizlerin, millete tepeden bakan sonradan görmelerin üstlenmesi söz konusu değildir.

Hep söyledim, yaparsa Cumhur İttifakı yapar. 

Yaparsa Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapar ve başarır. 

Kılıçdaroğlu ve diğer adayların Türkiye’mize bir şey kazandıracağını bir an olsun düşünmek bile aklın ve izanın inkarı ve yok sayılmasıdır. 

Deneme yanılma vasıtasıyla ülke yönetilemez. 

Birbirine oyun kuranlara, koltuk ve makam paylaşımı için birbirini yiyip bitirenlere, ikbal ve rant mücadelesiyle ilkesizliklerini tescilleyenlere umut bağlamak felakete ortak olmaktır. 

Kılıçdaroğlu bir sancıdır, bir safradır, zalimlerin hizmetkarıdır. Diğerleri için bir şey söylemek zaman israfıdır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci beş yıllık döneminde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha seçilmesiyle, Cumhur İttifakı’nın TBMM’de nitelikli çoğunluğa ulaşmasıyla Türkiye gücüne güç katacaktır. Türk ve Türkiye Yüzyılı Vizyonunun tertemiz sayfaları açılacaktır.

Maceraya atılacak halimiz yoktur.

Tarihin gerisine düşmeye niyetimiz yoktur.

Uyanan ve ayağa kalkan devin tekrar uyuşturulup uyutulmasına hiçbir şart altında tahammülümüz yoktur.