CHP, HDP ve İP'in itirazlarına rağmen komisyondan geçen teklifin sahibi MHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Sırf, halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliğini, kamu düzeni ve genel sağlığıyla ilgili, gerçeğe aykırı bir bilgiyi kamu barışını bozacak şekilde alenen yaymak suç olarak düzenlenmektedir" dedi.
Yıldız, "Fiilin, 'Ülkenin iç ve dış güvenliğini, kamu düzeni ve genel sağlığı bozmaya' elverişli olması halinde, fail 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçu, failin gerçek kimliğini saklamak suretiyle veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde temel ceza yarı oranında arttırılır. Teklif Türk Milleti tarafından iyi bilinen malum çevreleri telaşlandırdı" diye ifade etti.
MHP'li Yıldız: Dezenformasyon teklifi malum çevreleri telaşlandırdı
TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilerek Meclis'e gelen Dezenformasyonla mücadeleye ilişkin Kanun Teklifi bazı çevreleri rahatsız etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
Galatasaray, Okan Buruk ile resmi sözleşme imzaladı
2
Osmaniye'de PKK sığınağı bulundu! Yaşam...
3
Bakan Çavuşoğlu: Ukrayna tahılının ya da herhangi...
4
Bakan Soylu: Marmaris'teki yangının çıkışıyla...
5
İsveç devlet televizyonu, YPG/PKK elebaşlarından...
6
İklim değişimine bağlı aşırı sıcaklıkla...
7
Avrupa, kömür ithalatında Rusya'ya alternatif...
8
Türkiye, FIFA dünya sıralamasında 42'inciliğe...
9
Almanya Rus gazındaki kesinti nedeniyle Gaz Acil...
10
Piyasalarda gün ortası
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
SIRADAKİ HABER