MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV)’nın 11. Olağan Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu.

12 Eylül Darbesi’nin ardından Ülkücü-Milliyetçi Hareket’in yeniden toparlanma-teşkilatlanma sürecinde TÜRKAV’ın da çok önemli bir yeri olduğu belirten Yıldırım, “TÜRKAV bize Başbuğumuzdan miras, Bilge Liderimizden emanettir. Türk Bayrağı misali, lekeletmeyecek, kirletmeyecek, yere düşürmeyeceğiz inşallah” diye konuştu.

Bu sırada salondaki katılımcıların büyük bir coşkuyla Yaşar Yıldırım’ın konuşmasına alkışlarla eşlik ettikleri, bazı katılımcıların duygulandığı gözlendi.

CHP’nin kendi havuz medyası ve anket firmalarıyla bir olup MHP ve Cumhur İttifakı’na kirlenmiş, bayağı ve bayatlamış algı operasyonlarına giriştiğine dikkat çeken Yıldırım, “Hatırlayın 2018 seçimlerinde MHP’nin oyunu yüzde 5-6 seviyelerinde gösterip, CHP’yi, İP’i ve İP’in müdiresi hanımefendinin oy oranlarını yüzde 30’larda gösteriyorlardı. Seçim gecesi hepimiz gördük ki, MHP muhalefetle birlikte sözüm ona araştırma şirketlerini de hep birlikte sandığa gömdü.” diyerek seçim öncesi manipülasyon hamleleriyle MHP’yi baraj altı göstermeye çalışan çevrelere tepki gösterdi.

Anadolu’yu adım adım gezdiklerini aktaran Yaşar Yıldırım, Ayaş’ta köy kahvesinde yaşadığı bir anektodu da paylaşarak, Türk Milleti MHP’yi Türkiye’nin kilidi olarak görüyor, siz çözülürseniz hiçbirimiz olmayız diyerek MHP’ye sonuna kadar sahip çıktığını söyledi.

Dünyanın başta küresel salgın hastalık olmak üzere, kuraklık ve Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle birbiri ardına felaketler yaşadığımızı hatırlatan Yıldırım, hayat pahalılığın global piyasaların tamamında yaşandığında dikkat çekerek, “Bugünleri de aşacağız, yeter ki birliğimiz bozulmasın, dirliğimiz zayıflamasın. Tasavvufta bir düstur vardır, ‘Varken dağıtacaksın, yokken şükredeceksin. Hep birlikte dünyadan yaşanan sosyal, siyasal ve ekonomik krizlerin tamamını bertaraf edeceğiz inşallah” diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye’deki gayrimilli muhalefete de değinen Yıldırım, CHP’nin Türk varlığına düşman unsurların karargahı haline geldiğini, Büyük Ermenistan, Megali İdea, bölücü terörün hülyalarına CHP’nin yataklık yaptığını söyledi.

“Biz 19 Mayıs’ı, Milli İstiklal Harbimizin işaret fişeği kutlu bir gün olarak coşku ve heyecanla karşılarken, 19 Mayısı sözüm ona Pontus soykırımı olarak anan,

Yunanistan’da da bu kirli anma programlarında sahne alan etnik bölücü Apolas Lermi isimli şarkıcıyla CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi neyi anmakta neyi kutlamaktadır.” diye konuştu.

Cumhur İttifakı’nın tıpkı bir 19 Mayıs, tıpkı bir 30 Ağustos şafakları gibi, Türkiye’nin aydınlık ufkunda parladığını söyleyen Yıldırım, “İnşallah 2023’teki seçimlerden de alnımızın akıyla çıkacak, Türk’e ve Türkiye’ye husumet besleyen tüm odaklara sağlam bir Osmanlı Tokadı indireceğiz.” diye konuştu.

Cumhur İttifakı’nın bir çıkar, bir menfaat ya da kirli pazarlıklar ittifakı olmadığını belirten Yaşar Yıldırım, Türk Milleti’nin 15 Temmuz’da sokaklarda tankların altında, bombaların arasında kurduğu Cumhur İttifakı’nın İlayı Kelimetullah Nizamı Alem Ülküsü uğrunda inşallah 2071’de en büyük küresel güç Türkiye’ye uzanan yolunda mimarı olduğu belirtti.

Konuşmasının ardından yeniden TÜRKAV Genel Başkanlığına seçilen Ebubekir Korkmaz’ı ve yönetimini kutlayan Yaşar Yıldırım, tebrik konuşmasının ardından salondan ayrıldı.