Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MHP Lideri'nin dış politikamız ve uluslararası ilişkilerimize dair değerlendirmesini hakkında 'çamur atan yalan söyleyen, iftara saçan, fısk üreten' söylemlerde bulunan yazar Orhan Uğursuzoğlu'na tepki gösterdi.

Açıklamasında, Yeniçağ ve yazarlarının 'MHP Düşmanlığı'ndan beslendiği söyleyen Yalçın, Orhan Uğursuzoğlu’nun Fitneçağ dediği gazetenin üstlendiği misyonuna uygun bir facir tipi olduğunu söyledi.

MHP Lideri'nin hükümetteki değişiklikler ve bakan atamalarıyla ilişkilendirilmesine değinen Yalçın, bu istinadın kuyruklu bir yalan olduğunu ifade ederken "Uğursuzoğlu, NATO konusundaki değerlendirmeleri üzerinden Sayın Genel Başkanımızı Perinçek’le aynı çizgide göstermeye çalışmış. Perinçek veya bir başkası doğruda MHP Lideri Sayın Bahçeli’yle birleşiyorsa bu ancak olumlu yorumlanır. Buradan Fitneçağ’ın tefrika kumkuması yazarına ekmek çıkmaz." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın'ın açıklaması şöyle;

ÇAMUR ATAN, YALAN SÖYLEYEN, İFTİRA SAÇAN, FISK ÜRETEN...

"Fitneçağ yazarı Orhan Uğursuzoğlu’nun, müzmin ve iflah olmaz bir MHP ve Devlet Bahçeli muarızı olduğu cümlenin malumudur. Bunun sebebi, kendini o mevkute parçasında tutanlara borcunu ödeme mecburiyetidir.

Uğursuzoğlu, hastalıklı bir kafa yapısına sahip oluşundan ötürü tam da Fitneçağı’ın üstlendiği misyona uygun bir facir tipidir. Çamur atan, yalan söyleyen, iftira saçan, fısk üreten...

Fitneçağ, milliyetçi camiada tefrika çıkarmak üzere düzenli ve sürekli surette fitne yazıları tefrika ederken, Uğursuzoğlu gibi yazarları da bir tufeyli gibi MHP düşmanlığından beslenir.

HUYU KURUSUN... AHLAKI BU, MEŞREBİ BU, MEZHEBİ BU!

Uğursuzoğlu, bugün iç politikada hızını alamayıp dış politika ve uluslararası ilişkilerde de allamelik taslamış. NATO konusundaki değerlendirmeleri üzerinden Sayın Genel Başkanımızı Perinçek’le aynı çizgide göstermeye çalışmış.

Perinçek veya bir başkası doğruda MHP Lideri Sayın Bahçeli’yle birleşiyorsa bu ancak olumlu yorumlanır. Buradan Fitneçağ’ın tefrika kumkuması yazarına ekmek çıkmaz.

Sayın Genel Başkanımızın hükümetteki değişiklikler ve bakan atamalarıyla ilişkilendirilmesi ise kuyruklu bir iftiradır. Fitneçağ yazarının huyu kurusun. Ahlakı bu, meşrebi bu, mezhebi bu…"