Akşener'in Âşık Veysel'in ölüm, Hz. Ali'nin doğum yıl dönümü ve Nevruz Bayramı toplantılarındaki söylemini akla ziyan olarak yorumlayan Yalçın, bu durumu zihniyetindeki çöküş ve sarsıntının bir yansıması olarak değerlendi.

Bu haliyle de, İP'li Meral Akşener'in tarih bilmezliğini açık ettiğini vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın'ın açıklaması şöyle;

İP MÜDİRESİNİN ZİHNİYETİNDEKİ ÇÖKÜŞÜN BİR YANSIMASIDIR

"İP Müdiresi, Türk milletinin hassas olduğu değer ve inançları yine istismar etmiş. Hz. Ali'yi, Mevlana’yı, Âşık Veysel'i idrak edemeyen ama soykırımcı Kaftancıoğlu’na saygıda kusur etmeyen İP Müdiresi bu defada Abdülhamid Han'ı diline dolamış ‘tarih bilmezliğini’ açık etmiş.

Geçmişte İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzeten İP Müdiresi; Âşık Veysel'in ölüm, Hz. Ali'nin doğum yıl dönümü ve Nevruz Bayramı dolayısıyla katıldığı bir toplantıda akla ziyan ifadeler sarf etmesi de, zihniyetindeki çöküş ve sarsıntının bir yansımasıdır.

Müdire Hanım, Türklüğün ve İslam’ın insan anlayışının temelini oluşturan hoşgörüyü, kibir sayarak reddedebilmiştir. Anlaşılan o ki Müdire Hanım’ın ne Âşık Veysel’in, ne de Hz. Ali’nin insan anlayışından ne de Nevruz Bayramı’nın ihtiva ettiği beşeri değerlerden haberi vardır.

HOŞGÖRÜSÜZLÜK; FİTNENİN TEMSİLCİSİ OLMAKTIR

İP Müdiresi Meral Akşener’in inanç ve ibadet hayatımızda, kültürümüzde hususi bir yeri bulunan tasavvuf felsefesinden de, Mevlana’nın insanlığa miras bıraktığı evrensel hoşgörüden de bihaberdir. Hoşgörü, kâmil insanı tarif eden ahlaki kavramlardan biridir.

Kâmil insan olmanın, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmenin yolu hoşgörüden geçer. Hoşgörüde kibir ve buyurganlık aramak, ahlaki prensiplerde tahakküm aramaktan farksızdır.

Şeytan; yaratılmışların en şereflisi olan insanı hakir gören, müsamaha göstermeyen kibri yüzünden ilahi irade tarafından reddedilmiş, melek sıfatını yitirmiştir. Hoşgörüyü hor görmenin beşeri felsefede yeri yoktur. Hoşgörüsüzlük; şeytani aklın, fitnenin temsilcisi olmaktır.

İP MÜDİRESİ, FİTNE EVRENİNİN SOĞUK NEFESİDİR

Hoşgörüyü reddetmek; insana yakışan tevazuun değil, şeytanı temsil eden kibrin tuzağına düşmektir. Fitne ile barış iklimi arasındaki en sağlam duvar, müsamahadır. Asıl kibir, insanlardan müsamahayı esirgemekte saklıdır.

İP Müdiresi Akşener, öteden beri başvurduğu ağdalı siyasi retoriğin arkasına şeytani bir kibir gizlemektedir. İP Müdiresi, fitne evreninin soğuk nefesidir.

Millî irade; şeytan imparatorluğunu temsil eden İP müdiresi Akşener’in tekebbür kaynayan hayat felsefesini reddedecek, onu ve partisini siyaset sahnesinden kovacaktır."