Yalçın açıklamasında 'bir dönemin ünlü dolandırıcısı Selçuk Parsadan gibi yakayı ele vermiş' dediği Aşut'tan için; "Niyet şer olunca akıbet de şerre uğramak oluyor. CHP yandaşı bir gazetecinin cehaleti mi desek, kuş avlayayım derken kendi ayağına sıkması mı desek… Bu utanç verici durum; MHP aleyhinde haksız algı oluşturma gayretlerinin, muarızlarımızın nasıl ayaklarına dolandığına manidar bir örnektir." ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yalçın'ın açıklaması ise şöyle;

ÜNLÜ DOLANDIRICI SELÇUK PARSADAN GİBİ YAKAYI ELE VERMİŞ!

"CHP şakşakçısı bir gazetenin allame(!) yazarlarından Attila Aşut; “Kedi olalı bir fare yakaladım.” diyerek, 15 Şubat günkü grup konuşmasında kullandığı bir deyim üzerinden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin hatasını bulduğunu zannederek eleştirmeye kalkmış.

Aşut, bahis mevzuu konuşmada “parsa toplamak” yerine “arsa toplamak” tabirinin geçtiğini sanıp aklınca MHP hakkında bilgisizlik algısı yaratarak parsayı toplamaya kalkmış. Ancak bir dönemin ünlü dolandırıcısı Selçuk Parsadan gibi yakayı ele vermiş.

Sayın Genel Başkanımız, 15 Şubat tarihli konuşmasında I. Dünya Savaşı yıllarındaki İstanbul’dan söz ederken “parsa toplamak” tabirini kullanmıştır. Haber ajanslarına servis edilen metnin orijinalinde, “Felaketten istifade edip parsa toplayanlar ön plandaydı.” cümlesi geçiyor.

NİYET ŞER OLUNCA AKIBET DE ŞERRE UĞRAMAK OLUYOR...

Sayın Genel Başkanımızın açıklamasını haberleştiren ajans, “parsa toplayanlar” yazarken klavye kazası yapmış olmalı ki haber metninde “parsa” yerine “arsa” kelimesi geçmiş. Gazeteler ve haber siteleri de bu hatayı fark etmeyip metne geldiği gibi yer vermiş.

Attila Aşut gazetede köşe yazarlığı yapıyor ama haber akışının nasıl süregeldiğinden bihaber. Ayrıca niyet şer olunca akıbet de şerre uğramak oluyor.

CHP yandaşı bir gazetecinin cehaleti mi desek, kuş avlayayım derken kendi ayağına sıkması mı desek… Bu utanç verici durum; MHP aleyhinde haksız algı oluşturma gayretlerinin, muarızlarımızın nasıl ayaklarına dolandığına manidar bir örnektir."