Kamu Denetçiliği Kurumunun önemine değinen MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Kamu Denetçiliği Kurumu, sadece idareye değil, kamuoyunu ilgilendiren tüm konulara müdahale edebilmelidir” dedi. Milletvekili Taytak, “2023 yılı Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıdır. Daha güçlü bir Türkiye; adalet, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve hakkaniyet ilkeleri üzerinde yükselecektir. Bu nedenle Kamu Denetçiliği Kurumu Anayasa’da teminat altına alınan temel hak ve hürriyetlerin uygulanması, hak arama konularında toplumun bilgilendirilmesi için çalışmalar yapmaktadır. Denetim toplumun en küçük birimi olan aile ile başlayarak, çevre ilişkileriyle devam ederek, kurum ve kuruluşlarda gelişim gösterir. Kamu Denetçiliği Kurumu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin en önemli kurumlarındandır. Kamu Denetçiliği Kurumu, sadece idareye değil, kamuoyunu ilgilendiren tüm konulara müdahale edebilmelidir. Toplumu etkileyen, ruh sağlığımızı derinden sarsan; gündüz kuşağı programları, ahlaksızlığın dayatıldığı diziler, denetimi daha az olan dijital platformlar ve yeni nesillerin kimliksiz, cinsiyetsiz ve köksüz olarak yetişmesini hedefleyen sosyal medya dayatmalarına karşı tüm kurumlarımızla beraber ortak hareket etmeliyiz. Dizilerde, filmlerde, magazin programlarında ve sosyal medyada paranın uşağı olması için gençlerimize dayatılan iğrenç akımlara tahammülümüz kalmamıştır. Türk milleti, sosyal medyada karamsarlığa, umutsuzluğa ve sanal dilenciliğe alıştırmak isteniyor. Üç-beş beğeni fazla almak için sanal şaklabanlık yapan, toplumun sinir uçlarıyla oynayan, elinde bir mikrofon bir kamera ile sokak röportajı adı altında, meydanlarda milleti birbirine kırdıran denetimsiz fenomenlerin topluma verdiği zararları kamusal olarak değerlendirmeliyiz. Siyaset kurumu, bu konuda da çok titiz hareket etmek zorundadır. Sorumsuz açıklamalar ve politikalar, toplumumuzun ahlaki ve vicdani değerlerinin içini boşaltmaktadır. Çünkü bozulan değerler hepimizindir. Gelecek nesiller hepimizindir. Gençlerimizi başka kültürel dayatmalara teslim etmeyelim. Siyaset yapıyoruz diye kafalarını bulandırmayalım”

“Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin, devletimizin en kritik anlarında Türk siyasetine vurduğu mühürler Tarihe altın harflerle yazacaktır”
Milletvekili Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi; İmanla yoğrulmuş, Şehit kanlarıyla mayalanmış, geçmişi 5000 yıla dayanan kadim Türk Devleti’nin, en kuvvetli savunucusudur. Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin, devletimizin en kritik anlarında Türk siyasetine vurduğu mühürler, yüzlerce yıl sonra, tarih kitaplarında altın harflerle gelecek nesillere aktarılacaktır. Türk milletine, takılmak istenen prangalar, komşu ülkelerimizin ve bulunduğumuz coğrafyanın gerçekleriyle birlikte düşünüldüğünde, gelecekte çok çetin bir mücadele bizi beklemektedir. Bu mücadele için istikrar gerekmektedir. Bu mücadele için güçlü bir iktidar gerekmektedir. Bu mücadele için milli birlik ve beraberlik gerekmektedir. Milli birlik ve beraberliğimizin sigortası da Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakıdır”


“Cumhur İttifakı sonrası, ülkemizin kazanımları ortadadır”
Cumhur İttifakı’nın başarısından da bahseden Milletvekili Taytak, “Cumhur İttifakı sonrası, ülkemizin kazanımları ortadadır. Sahada ve masada etkin, söz sahibi, bölgesinde gerçekleşen olaylara kendi politikalarıyla yön veren bir devlet olarak, bütün dünyayı etkileyen, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta, dünyanın tahıl sorununa çözüm bulması, mazlum milletlere el uzatılması, ülkemizin terörle mücadelesine destek vermeyen ülkelerin, politika değişikliğinin sağlanması, birden fazla ülkeden aynı anda operasyon yaparak, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile koordineli, nokta atışı operasyonlarla terörün kökünün kazınması, dünyayı ekonomik anlamda, nasıl etkilediğine şahit olduğumuz enerji meselesinin çözümü için, petrol ve doğalgaz arama gemilerimizin, dünya savaş tarihini ve bölgemizde seyri değiştiren İHA-SİHA’ların, insansız denizaltılarının ve yerli savunma sistemlerinin geliştirilmesi Cumhur İttifakının başarısıdır” 

“MHP, Türk milletinin sarsılmaz kalesi olmaya devam edecektir”
Milliyetçi Hareket Partisi, tarihin kendisine yüklediği misyon ile Türk milletinin sarsılmaz kalesi olmaya Allah’ın izniyle devam edeceğini vurgulayan Milletvekili Taytak, “Türkiye Cumhuriyeti, 99 yıllık siyasi tarihinin, en özgüvenli siyasetini Cumhur ittifakı sayesinde yapmaktadır. Turan coğrafyamız ile aramızdaki engeller birer birer ortadan kalkmaktadır. Türk Devletleri Teşkilatı kurulmuştur. Azeri türkü soydaşlarımız, 30 yıl önce kanlı çıplak ayaklarıyla terk etmek zorunda kaldığı Karabağ’da, bugün çok şükür ki, zafer halayları çekmektedir. Kıbrıs yeniden milli bir dava haline gelmiş, 46 yıl sonra Kapalı Maraş açılmış, Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci ülke olarak katılım sağlanmış, Libya ile deniz yetki anlaşması imzalanarak mavi vatan bilinci oluşturulmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi, tarihin kendisine yüklediği misyon ile Türk milletinin sarsılmaz kalesi olmaya Allah’ın izniyle devam edecektir”

“30 yıl önce lider ülke Türkiye vizyonu çizen Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in arkasında yürüyoruz”
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 1992 yılında yapmış olduğu konuşmadan bir kesitte paylaşan Milletvekili Taytak, “Liderimiz Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi, 1992 yılında yapmış olduğu konuşmasında; ‘Gelecekte ve yirmi birinci yüzyılı kucaklamakla şeref duyduğumuz ve Cenab-ı Allah’ın bir lütfu olarak karşıladığımız birinci merhale olarak, Türk birliğini köreltebilmek için Türkiye üzerinde oynanan oyunları anlamak gerekir. Cumhuriyetin ilanının 69. yılındayız, yıl 1992, yirmi birinci yüzyılın eşiğindeyiz.  Yirmi birinci yüzyıl, Türk yüzyılı olmasını istiyor isek, gelin hep beraber haykıralım. Cumhuriyetin 100.yılında, 2023 yılında lider ülke Türkiye olarak, Türkiye’yi hatırlayalım’ İşte o günden, bugüne yürüyoruz. 1992 yılında hangi partide olduğunu bile bilmediğimiz birilerinin arkasında değil, 30 yıl önce lider ülke Türkiye vizyonu çizen Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in arkasında yürüyoruz. İşte ön görü budur, işte millet ve devlet sevdalısı olmak budur. Devlet Bahçeli demek, yenilmez irade, teslim alınmaz inanç, eğilmeyen baş, düşmeyen dava şuuru demektir. 2023 vizyonu ile daha güçlü bir Türkiye, Allah’ın izni ve milletimizin feraseti ile Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı ile gerçekleşecektir”