Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talimatıyla depremzedelere ilişkin atılması gereken adımlara ve yapılması gereken çalışmalara katkıda bulunmak üzere MHP MYK Üyesi Psikolojik Danışman Prof. Dr. Cengiz Şahin başkanlığında “6 Şubat 2023 tarihli Yüzyılın Deprem Felaketini İnceleme, Değerlendirme ve İzleme Kurulu” oluşturulduğunu duyurdu.

6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ikiz depremlerin Türkiye’yi derinden sarstığını belirten MHP’li Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada “Devlet kurumlarımız hızla harekete geçip milletimizle kenetlenerek felaketin mümkün olan en az kayıp ve zararla atlatılması için yoğun çaba içine girmiştir.” ifadelerini kullandı.

Depremlerin vurduğu 11 ilde AFAD ve Kızılay başta olmak üzere, ilgili bütün kurumların depremden etkilenen vatandaşlara hizmet vermek için ilk andan itibaren bölgeye intikal ettiğini belirten MHP’li Yalçın, “Gerek sivil toplum örgütlerimiz, gerekse yerli ve yabancı gönüllü ekipler bölgede aktif görev almak suretiyle büyük bir dayanışma içine girmişlerdir.” dedi.

“MHP DE TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİ”

MHP’nin de ilk günden itibaren depremden etkilenen 11 ilde yaraların sarılması için kolları sıvayarak teşkilat ve imkanlarını seferber ettiğini belirten MHP’li Yalçın, açıklamasında “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatıyla deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak ve vatandaşların yaşadığı sıkıntıları paylaşmak üzere bir heyet görevlendirilmiştir. Çok sayıda teşkilat mensubumuzla birlikte Ülkü Ocaklarına mensup genç dava arkadaşlarımız da depremden etkilenen vatandaşlarımızın yardımına koşmuştur.” ifadelerini kullandı.


DEVLET BAHÇELİ'DEN 'DEPREM KURULU' TALİMATI

Ayrıca, bundan sonra depremden etkilenen vatandaşlarla ilgili atılması gereken adımlara ve yapılması gereken çalışmalara katkıda bulunmak üzere MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda deprem kurulu kurulduğunu belirten Yalçın, “MHP MYK Üyesi Psikolojik Danışman Prof. Dr. Cengiz Şahin başkanlığında “6 Şubat 2023 tarihli Yüzyılın Deprem Felaketini İnceleme, Değerlendirme ve İzleme Kurulu” oluşturulmuştur.” dedi.

KURULDE YER ALACAK İSİMLER

MHP’li Yalçın’ın yaptığı açıklamaya göre, “Deprem Felaketini İnceleme, Değerlendirme ve İzleme Kurulu”nda görev alacak isimler şu şekilde;

  • MHP İzmir Milletvekili, Biyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan KALYONCU
  • MHP MYK Üyesi İstanbul Milletvekili, Tıp Doktoru Dr. Hayati ARKAZ
  • Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi, Sosyolog Prof. Dr. Erdal AKSOY
  • MHP MYK Üyesi, Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı, Doç. Dr. Özer KARAKAYACI
  • MHP MYK Üyesi, Sosyal Bilimler Uzmanı, Dr. Turan ŞENER
  • MHP MYK Üyesi, Tıp Doktoru Dr. Volkan UYGUNUÇARLAR
  • MHP MYK Üyesi, Sanayici Özgür BAYRAKTAR
  • MHP MYK Üyesi, Eğitimci Nur Tuğba AKTAY
  • MHP MYK Üyesi, Avukat Abdullah Bahadır ALPEREN
  • MHP MYK Üyesi, İş İnsanı Serdar SOYDAN
  • MHP MYK Üyesi, İş İnsanı Mahmut Cüneyt GÖZ

MHP’li Yalçın, Deprem Felaketini İnceleme, Değerlendirme ve İzleme Kurulu’nun, çalışmalarını ilgili bakanlıklar, 11 ilin valilikleri, AFAD ve Kızılay ile koordinasyon içinde yürüteceğini belirtti.

MHP’li Yalçın, yazılı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

KURUL’UN KATKIDA BULUNACAĞI ÇALIŞMALAR

“Söz konusu kurul; depremden etkilenen vatandaşlarımızın zaruri ve temel ihtiyaçlarının karşılanması, başka illere göç eden depremden etkilenen vatandaşlarımıza verilen hizmetlerin yerine getirilmesi, barınma ve yerleştirme ihtiyaçlarının karşılanması, çocuklar ve gençlerin aksayan eğimlerini ikmal etmelerinin temini, depremden etkilenen vatandaşlarımızın hukuki problemlerine çözüm bulunması, devlet kurumlarında görev yapan veya serbest çalışan depremden etkilenen vatandaşlarımızın rehabilitasyonu, depremden etkilenen vatandaşlarımıza psikolojik destek sağlanması gibi konulara odaklanan yetkili kurumlarımızın çalışmalarına katkıda bulunacaktır.

KURUL BÜNYESİNDE KURULACAK KOMİSYONLAR

Bu sebeple Deprem Felaketini İnceleme, Değerlendirme ve İzleme Kurulu bünyesinde; Hükümet/Merkezi Yönetim, Belediye/Şehir Planlaması, Mühendislik, Müteahhitlik, Ekonomi, Hukuk, Sigorta, Sağlık, Eğitim, Sosyoloji, Psikoloji, Tarih, STK, Din Hizmetleri vb. başlıkları altında komisyonlar kurulacaktır. “