Özdemir, bahsi geçen Gezi Parkı Eylemleri'ndeki MHP'nin tutumu ile bugünkü tutumunun çeliştiği iddiası için, "Operasyon çocukları, akıllarınca tutumumuzun çeliştiğini iddia etmişler ama halt etmişler... Hiçbir MHP’li ve Ülkücünün sokaklarda işi yoktur, vandallıkla asla yan yana gelmemiştir, gelmez de." ifadlerini kullanırken "Buna rağmen aksini iddia eden kaos uşaklarının sinsi maksatlarını da her daim yırtar atarız." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, açıklamasında şunları kaydetti;

TOPLUMSAL HUZURUN KARŞISINDAKİ 'GÖREVLİ' ŞAHIŞLARDIR

"Cumhuriyet gazetesi ve Oda Tv’nin müşterek bir zamanlamayla Sayın Genel Başkanımızın Salı günü gerçekleştirilen grup toplantımızda yaptığı açıklamaları üzerinden partimizi akıllarınca hedef almaları boş, beyhude ve beleş bir uğraş. Osman Kavala için adeta kendilerini paralıyorlar…

Kendisini sol kimlik arkasına gizleyip, araştırmacı rollerine bürünüp, seçmece arşivcilik payesi peşinde koşanlar, hakikat aynası karşısında; dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin milli birlik, dirlik ve toplumsal huzurun karşısındaki “görevli” şahıslardır.

SÖYLEYEBİLECEK SÖZLERİ YOKTUR, ÇÜNKÜ ÖLÇÜLERİ BOZUKTUR

Ardıcın közünün olmadığı gibi bunların da MHP’nin duruş ve tavırlarını anlayıp, söyleyebilecek sözleri yoktur. Çünkü ölçüleri bozuktur. Varsa yoksa yalan, iftira, hasetlik, fitne, fesat… Hayır ve güzel ahlak namına zillet cenahından görebildiğiniz birşey ne yazık ki olmaz.

MHP, Gezi olarak isimlendirilen ve 2013 yılında yaşanan eylemlerin içinde, dışında yahut yanında ve yöresinde değildi! Kaldı ki Sayın Genel Başkanımız, bu eylemlere katılmak isteyen varsa önce partiden istifa edip öyle gitmelerini açık bir biçimde ifade buyurmuşlardır!

SİNSİ MAKSATLARINI HER DAİM YIRTAR ATARIZ

Durum böyleyken bir yandan Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, öbür yandan Oda TV isimli operasyon çocukları akıllarınca MHP’nin, Gezi Parkı Eylemleri olarak isimlendirilen meseledeki tutumumuzla, bugünkü tutumumuzun çeliştiğini iddia etmişler ama halt etmişler…

İşte bu çırpınışlar, ne kadar doğru bir yerde durduğumuzu göstermiştir. Hiçbir MHP’li ve Ülkücünün sokaklarda işi yoktur, vandallıkla asla yan yana gelmemiştir, gelmez de. Buna rağmen aksini iddia eden kaos uşaklarının sinsi maksatlarını da her daim yırtar atarız.

Türkiye’nin toplumsal huzurunu baltalamak için her yönden saldırıya geçen çevrelerin partimizle ilgili çabaları boşunadır. Kuş kadar dahi aklı olmayanların, MHP’nin duruşunu, ölçüsünü, ilke ve mücadelesini anlamak bir yana sorgulamaya ne çapları ne durumları yetmez."