Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, açıklamasında şunları kaydetti;

"Suriye’de PKK terör örgütüne, beton bunkerler ve sığınak yapımı için çimento desteği sağlayan Fransa’ydı. Paris’te gerçekleştirilen saldırı sonrası aynı terör örgütünün yandaşlarınca Fransız polisine taş atan PKK yandaşlarını görünce “etme bulma dünyası” sözü akıllara geliyor.

Avrupa ülkeleri er yada geç besleyip büyüttükleri ve ülkemize karşı kullanmayı hesap ettikleri PKK terör örgütü ve yandaşlarının hedefi olacaktır. İnsanlık düşmanı PKK’nın eylemlerine şaşıran Avrupa için belki de herşey yeni başlıyor.

Aynı ülkelerin göremedikleri yahut görmek istemedikleri asıl sorun ise Suriye’ye gitmelerine müsade ettikleri ve orada PKK/PYD saflarında bulunan teröristlerin tekrar Avrupa ülkelerine döndüklerine yaratacakları büyük tehdit ve sorunlar yumağıdır.

Suriye’ye giderek PKK/PYD saflarında bulunup sonrasında yaşadıkları Avrupa ülkelerine tekrar dönen teröristler buralarda ya silahlı eylemlerin gerçekleşmesine, yahut uyuşturucu ve haraca dayalı suç örgütlerinin kurulmasına öncülük edecek, büyük bir tehdit oluşturacaktır.

Bu durum 11 Avrupa ülkesinde bulunan 20 bölgedeki ayrılıkçı akımlar açısından da elverişli koşulları yaratabilecektir. Sosyal ve ekonomik sorunlar karşısında zor günler geçiren Avrupa için PKK terör örgütü belki de bölünme ve ayrışmanın ilk adımı haline gelebilecektir.

Türkiye’ye karşı PKK terör örgütünü kullanacağını hesap eden Avrupa için artık aynı terör örgütü büyük bir tehdit haline gelmiştir. Ve bu terör örgütü her eylemi gerçekleştirebilecek fiziki donanıma sahiptir, finans kaynakları mevcuttur. Namlunun ucunda artık Avrupa vardır…"