MHP’li Olcay Kılavuz’un açıklamaları şu şekilde:

Türk gençliği; geleceğin mimarı, Türk milletinin ışığı, Türk bayrağının şerefli taşıyıcısıdır.

Türk gençliği; geleceğin mimarı, Türk milletinin ışığı, Türk bayrağının şerefli taşıyıcısıdır. Türkiye; sahip olduğu genç nüfusuyla yüksek öneme sahip bir ülkedir. Türk gençliğinin enerji ve potansiyelini değerlendirmek, yatırımları ve politikaları artırmak, Türk vatanı ve Türk milleti adına ciddi bir kazanımdır. Gençlerine yatırım yapmayan ülkelerin sonu hüsrandır.

Türk Gençliğine yönelik başarılı çalışmalardan ötürü Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum

Gençlik Merkezlerinden Gençlik Kamplarına, Öğrenci Yurtlarından Bakanlık Burslarına, “Gençlerin Bütçesi Gençlerde”, “Anadolu’yuz Biz” ve E Spor gibi projelerden, “Çalışan Üreten Gençler” ve “Sportif Yetenek Taraması” gibi programlara, terörden arındırılan bölgelerdeki sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerden, Türk Gençliğine yönelik çok yönlü ve başarılı çalışmalara kadar olimpiyatlarda ve şampiyonalardaki göğsümüzü kabartan zaferlerden ötürü Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Bakanlık çalışanlarımıza ve milli sporcularımıza yürekten teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum.

Türk Gençliği Yüce Türk Devletinin ve Büyük Türk Milletinin teminatı ve güvencesidir.

Gazi Atatürk’ün hitabıyla; Ey Türk Gençliği! Sultan Alparslan bize ebedi bir vatan bırakırken yanında siz vardınız. Fatih Sultan Mehmet Han ile yeni bir çağa kapı araladınız! Vatan uğruna, millet yolunda destanlar yazarken “Hey Onbeşli” diyerek Çanakkale’de, Kafkasya’da adınıza ağıtlar yaktırdınız! Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti kurduğunda ondan ilham aldınız! Varlığınız ve adanmışlığınız, zekânız ve inanmışlığınız, Türk vatanına ve Türk milletine olan yıkılmaz mensubiyetiniz ve sarsılmaz aidiyetiniz ile Yüce Türk Devletinin ve Büyük Türk Milletinin teminatı ve güvencesi sizlersiniz!

Türk gençliğinin; Türk kültür ve medeniyeti ile bezenmesini sağlamak ise temel dileğimizdir.

Merhum Ömer Seyfettin’in “Ey Gençler, sizi bekleyen vazifeler pek ağırdır. Siz bütün dünyaca silinmek istenilen bir milleti kurtaracaksınız… Uyanınız, galebe için düşmanlarınızı tanımak lazımdır.” çağrısı tarihi bir uyarıdır. Bu doğrultuda Türk gençliğini; milli güvenlik sorunu olarak tanımladığımız uyuşturucu ve madde bağımlılığı bataklığına çekmek isteyenlerin, terör örgütlerinin ağına düşmesini bekleyenlerin, deistleştiğini ve ateistleştiğini iddia ederek manevi anlamda dayanaksız bırakmaya niyetlenenlerin tuzaklarını başlarına yıkmak önceliğimizdir.

Türk gençliğinin; dış odaklarca fonlanan, aile kurumumuza, ahlaki değerlerimize, milli kültürümüze düşman olan LGBT sapıklığı ve sapkınlığına yönelmesini düşleyenlere, sokak röportajlarında içeriği zehirli sorular yönelterek Türk gençlerinin Türk vatanını terk etmesini dileyenlere karşı; Türk tarihinin kahramanlarını Türk gençliğinin mihmandarı yapmak temel vazifemizdir.

Türk kültürünün yüksek anlamlarını kavratıp Türk gençliğinin yoluna ışık tutmak esas gayemiz, Hoca Ahmet Yesevi’den Hacı Bektaş-ı Veli’ye iman hakikatlerini aktarmak asıl meselemizdir. Merhum Cemil Meriç’in “Biz apayrı bir medeniyetin çocuklarıyız; bambaşka ölçüleri olan, çok daha eski, çok daha asil, çok daha insanca bir medeniyetin.” ifadeleri doğrultusunda Türk gençliğinin; Türk kültür ve medeniyeti ile bezenmesini sağlamak ise temel dileğimizdir.

Yaşasın Ülkü Ocakları !

Bu bağlamda Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve faziletiyle nitelikli, vatanına, milletine, dinine ve devletine bağlı hayırlı bir gençlik yetiştiren eğitim, kültür ve sporda marka projeler üreten her kademesinde görev yapmaktan şeref duyduğum Türk gençliğinin yegâne adresi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın çalışmaları her türlü övgünün ve takdirin üzerindedir. Bu vesileyle Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım’a ve Ülkü Ocaklılara Türk gençliğine yönelik başarılı çalışmaları için teşekkürlerimi sunuyorum. Yaşasın Ülkü Ocakları!

Yüce Türk Devleti tarihin en şanlı dirilişini Türk gençliği öncülüğünde gösterecektir.

Türk gençliğini desteklemek, ön yargısız bir biçimde dinlemek, ne yapmak istediklerine ve nasıl bir ülke hayal ettiklerine dair düşüncelerini ortak akılla gerçekleştirmek her şey Türk için, Türk’e göre ve Türk tarafından anlayışını hâkim kılmaya yönelik özendirici faaliyetleri teşvik etmek yerinde olacaktır. Türk gençliğinin aklı, kalbi ve ruhu bu vatanda bu milletle atmaktadır. Türk gençliği hayallerine cennet vatanımızda adım atacaktır.

Gazi Atatürk’ün "Bütün ümidim gençliktedir” ifadesini parola yapan, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in “Gelecek sizsiniz, gelecek sizin” sözünü rehber alan “Ne Mutlu Türküm Diyene” demekten gurur duyan, “Muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda bulan” Türk gençliğine yürekten inanıyor ve güveniyoruz. Türk gençliğinin daima yanındayız. Türk gençliği öncülüğünde Yüce Türk Devleti tarihin en şanlı dirilişini gösterecek, büyük Türk Milleti muasır medeniyetlerin zirvesine yükselecek, Türkiye’miz bölgesel ve küresel çapta Lider Ülke haline gelecektir.