Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz sosyal medya üzerinden MHP ve Ülkü Ocaklarını hedef alan Suat Başaran’a sert tepki gösterdi. MHP’li Kılavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Suat Başaran’a “Kutsalımız olan ocağımızı ve partimizi sosyal medyadan hedef alıp zehirli dilin ile tartışmalara sebep olmaktan ve ortalığı karıştırmaktan bıkmadın mı, yorulmadın mı?” şeklinde seslendi. 

Suat Başaran’ı fitne çıkarmak ve bölücülük yapmakla suçlayan Kılavuz “Ya hayır konuş ya da sus! Camiamızın saf, temiz, imanlı ve inançlı insanlarından da elini ve dilini çek! Yeter artık! Kendini, yerini ve haddini bil!” dedi. 

Kılavuz’un açıklamaları şu şekilde:

Geçmişte davamızın çatısı altında yer alan, yürüdüğü yolda sapmalar olan, bugün ise Liderimize ve değerlerimize her fırsatta dil uzatıp sosyal medyayı fitnelerinin merkezi haline getirenler nankörlük ve bölücülük içerisindedir. 

Kutsalımız olan ocağımızı ve partimizi sosyal medyadan hedef alıp zehirli dilin ile tartışmalara sebep olmaktan ve ortalığı karıştırmaktan bıkmadın mı, yorulmadın mı? Ülkücü harekete saldırarak fitneye hizmet ettiğinin farkına varmadın mı? 

Ülkü Ocakları Türk gençliğini ve bizleri Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti ile yetiştiren, milli, manevi, insani ve tarihi görevlerimizi öğreten kutlu bir mekteptir, mübarek bir medresedir. Başbuğumuz ve şehitlerimizin emaneti olan ocağımıza saldırırken yüzün hiç kızarmadı mı?

Senin dedikodularından, fitnelerinden, mikserliğinden, bozgunculuğa su taşımandan bıktık, usandık. Ya hayır konuş ya da sus! Camiamızın saf, temiz, imanlı ve inançlı insanlarından da elini ve dilini çek! Yeter artık! Kendini, yerini ve haddini bil!

Suat Başaran! Senin niyetin sosyal medyadan hareketimiz üzerinden kaos ortamı yaratıp, gerginlik çıkarmak mıdır? Ülkü Ocaklıları ve ülkücüleri üzmekten başka bildiğin ve yapacağın yok mudur? Neden ülkücüleri sosyal medyadan hedef alıyorsun? Neden hareketimize saldırıp duruyorsun? 

Suat Başaran denince MHP ve Ülkü Ocaklıları yaralayan,  iftiralarıyla karalayan, üzmekten kırmaktan başka bir niyeti olmayan isim olarak gündeme gelmekten haya etmiyor musun? Artık senin bu yaptıklarını yüreğimiz kaldırmıyor bıktık usandık. Aklını başına al!!!

Bizler; dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlılıkla adam gibi ahlaklı ve asilce haykırıyoruz: Hareketimizin Lideri Sn Devlet Bahçeli Bey’e sevgimiz, saygımız ve sadakatimiz sonsuzdur. Liderimiz büyüğümüzdür. Dün yemin ettiklerimize bugün ve ebediyen bağlılığımız tamdır. 

Ülkü Ocaklarımıza ve Liderimize olan vefamız Cenab-ı Allah ömür verdiği müddetçe ilk günkü inanç ve samimiyetle devam edecektir. Ocağımızın töresi, terbiyesi ve öğretisiyle donanmış her dava arkadaşımızla da birliğimiz, kardeşliğimiz ve muhabbetimiz tam ve sağlamdır.

Ülküdaşlarımızla güçlü bir aile bağıyla bağlıyız ve dünya ahiret gardaşlığımız vardır. Her ülkücünün derdi derdimiz mutluluğu mutluğumuzdur. Rabbim bizleri şehitlerimize,  davamıza layık eylesin ve mahcup etmesin.

Liderimiz Sn Devlet Bahçeli Bey’in, Ülkü Ocaklarımızın ve davamızın “ÖLÜMÜNE” emrindeyiz!..