Karakaya ilk olarak sabahın erken saatlerinde Haymana'da MHP 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Yiğit Yılmaz, Haymana ilçe başkanı Davut Ergül ve teşkilât mensuplarının katılımıyla Haymana Seçmen İletişim Merkezinde hemşehrileriyle bir araya geldi.

Birlik beraberlik çağrısı yaparak, sizler ne kadar Kürt’seniz bizler o kadar kürdüz, biz ne kadar Türk isek sizlerde o kadar Türk’sünüz. Ayrımız gayrımız yoktur. Biriz beraberiz. Cesaretimizin kaynağı tarihtir, ilhamımızın kaynağı ecdadımızdır, istiklalimizin kaynağı bu topraklara sere serpe uzanmış yatan şehitlerimizdir, irademizin kaynağı da büyük Türk milletidir. Dünyaya istikamet verecek kudrette bir Türkiye’nin inşası, ancak ve ancak Türk-İslam kültüründen feyzini alan, Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve faziletiyle bezenen fedakarlık numunesi bir ahlaki kucaklaşmayla mümkün olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji'den 9 il için 'sarı' ve 'turuncu' uyarı

Ardından esnaf ziyareti yaptı. Oradan semt pazarına geçerek pazarcı esnafını ve alış-veriş yapan Haymanalı hemşehrilerini pazar yerinde ziyaret etti. Karakaya'ya ilgi bir hayli yoğundu ve gönüllere teker teker dokundu.  Karakaya'nın bir sonraki durağı Polatlı'ydı. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Ilçe başkanı Uğur Güngör ve teşkilât mensupları ile Şehit aileleri derneğini ve

Muharip Gaziler derneğini ziyaret etti. Gaziler milletimizin onur ve ömür aydınlığıdır. Bu aydınlık istikbal güvencemiz, istiklal güvenimizdir. İfadelerini kullandı.  

Ardından Polatlı Muhtarlar derneğini ziyaret eden Karakaya, akşam Gölbaşına geçerek 1'inci Bölge Milletvekili Adayları ile Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı ilçe Başkanı Serdar Tekin ve teşkilât mensuplarıyla Ankara Ülkü Ocakları İl Başkanlığınca düzenlenen Türk Gençliği MHP Diyor! temalı toplantıya katıldı.

Toplantıda bir konuşma da Ankara Milletvekili Adayı Önder Kahveci yaptı. Salonu tıka basa dolduran Ülkücülere ve Ankara Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Yüksel'e de teşekkürlerini sundu.

MHP'li Karakaya konuşmasında ise; "Ülkü Ocakları’ndan dava adamı çıkar, imanlı nesiller çıkar, şehitler çıkar, vatan için canını seve seve vermeye hazır kahramanlar çıkar, cesur yürekler, akılla bezenmiş gönüller çıkar. Ülkü Ocakları zoru görünce saklananların harcı değildir. Ülkü Ocakları, dünyevi çıkarlara boyun eğmiş kifayetsiz muhterislerin, makam ve para tutkusuna yenik düşerek kök ve kimlik mutasyonuna uğramış kibir mumyalarının hamaset sığınağı da değildir. Ülkücülük bir insan hayatının bütününü kesintisiz şekilde kapsaması gereken, ömür çizgisinin farklı dönemlerinde herhangi bir kopuş ve sapmaya bütünüyle kapalı olan bir inanç ve irfan halidir." ifadelerini kullandı.