Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, İP’li Türkkan'ın 'HDP kapatılana kadar meşrudur.' söylemi üzerine açıklama yaptı. Karakaya, "Terörün temsilciliği ve hamiliğini yapan bir partiyi hangi yasa, hangi din ve hangi kamu vicdanı doğru buluyor merak ettim" dedi.

Karakya açıklmasındai İP'li Türkkan'ın söylemindeki 'HDP meşrudur' ifadesinin yasalara, dine ve kamu vicdanına göre doğru bulunduğu anlamına geldiğini aktarırken terörün hamiliğini yapan bir parti hangi yasa, hangi din ve hangi kamu vicdanı doğru buluyor, diye sordu.

Bunun 'melezip siyaseti' olduğunu vurgulayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya'nın açıklaması ise şu şekilde;

"İP’li Türkkan diyor ki; 'HDP kapatılana kadar meşrudur.' Meşru ifadesi 'Yasanın, dinin ve kamu vicdanının doğru bulduğu', anlamına gelir. Terörün temsilciliği ve hamiliğini yapan bir partiyi hangi yasa, hangi din ve hangi kamu vicdanı doğru buluyor merak ettim. MELEZİP Siyaseti!"