Milliyetçi Hareket Partisi 28. Dönem Ankara Birinci Bölge, Birinci Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya önceki gün Mamak Ekin Mahallesi iftar programına;  MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Adem Yıldız, MHP Altındağ İlçe Başkanı Emin Sıtkı Aktaş ve Mamak Meclis Üyesi İsa Yiğit birlikte katıldı.

Burada; "Yerli ve milli otomobil yapan, insansız savaş uçağı Kızılelmayı gökyüzüyle buluşturan, dev köprüler inşa eden, muazzam yollar açan, akarsulara kemer takıp barajlar kuran, teknolojik atılımlara imza atan, silah sanayinde atağa kalkan, hiç kimseye el avuç açmayan, Türkiye’mizle ne kadar gurur duysak azdır." diyen Karakaya, "Yapacağız, başaracağız, kazanacağız, üreteceğiz, geliştireceğiz, Cumhuriyet’in yeni yüzyılına Lider Ülke Türkiye’nin şeref madalyasını asacağız." dedi.

Bir sonraki günde Mamak Gökçeyurt mahalle muhtarlığının düzenlediği iftara; MHP Mamak İlçe Başkanı Av Mustafa Esen Meclis Üyesi İsa Yiğit ile birlikte katılan Karakaya;

"Onbir Ayın Sultanı ”Maneviyatımızın baş tacı; hayrın, hasenatın, hatırlamanın, helalin ve hidayetin kutup başı Ramazan ayını idrak ediyoruz. Niyazım odur ki, Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız duaları, verdiğimiz zekat ve fitreleri kabul etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

Mamak Lalahan/Karşıyaka Mahallesinde  ikamet eden depremzede ailelere, Mhp Mamak İlçe Başkanı Av. Mustafa Esen ve Mamak Meclis Üyesi İsa Yiğit ile birlikte  iftar sonrasında çat kapı konuk olan Karakaya  "Devletimiz çok büyük, bu felaketin acılarını hep beraber saracağız." dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde  Mamak'ta, yine çat kapı kafe ziyaretinde gençlerle hasbihal eden Karakaya, "Türk gençliği bizim has bahçemiz, istikbal güvencemizdir. Onlar Türk milletinin yüz akları, yıkılmaz akıl ve ahlak kaleleridir. Sefer bizden, zafer Allah'tandır." ifadelerine yer verdi.