Türk Grubunu temsilen toplantıya Mevlüt Karakaya, Osman Aşkın Bak, Ahmet Yıldız, Şirin Ünal, Faik Öztrak ve Utku Çakırözer katılım sağladı.

Pazartesi günü başlayan toplantının ilk gününde , NATO'nun Güney Kanadındaki Siyasi ve Güvenlik sorunları ile AB'nin Stratejik Pusulası konuları tartışıldı.

Salı günü Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dekonder de ortak komisyon toplantısında bir sunum yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubunun üyesi Mevlüt Karakaya, dün yapılan ''Çin ve Asya-Pasifik'teki Ortaklıklar'' konulu oturumda söz alarak Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde yaşanan insan haklarına aykırı konuları dile getirdi.

Karakaya, şunları söyledi: Bütün bunlardan sonra dikkatlerinizi, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde yaşanan temel insan hakları sorunu ile ilgili önemli bir konuya, çekmek istiyorum.Uygur Türkleriyle etnik, din ve kültür bağları olan bir ülke, Türkiye olarak, Uygur Türklerinin temel hakları ve özgürlüklerinin korunmasına önem veriyor ve bunu yakından takip ediyoruz. Çin'in eşit vatandaşları olarak Uygur Türklerinin  de temel insan haklarına, inanç özgürlüklerine ve kültüren haklarına Çin yetkililer saygı göstermeli ve bunları garanti altına alınmalıdır. Sözlerini BM İnsan Hakları Yüksek Komiserinin herhangi bir sınırlama olmaksızın bölgeyi ziyarete ilişkin girişimi konusundaki sorularla tamamladı.

Toplantı bugün yapılacak NATO Operasyonları ve Kriz Yönetimi ile NATO'nun Nükleer Caydırıcılık ve ADN Politikaları konulu toplantılarla sona erecek.