Akçay açıklamasında, felaketin ortasındayken İBB başkanının İngiltere Büyükelçisiyle saatlerce balık keyfi yaptığını aktarırken "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” örneğinde olduğu gibi İmamoğlu'nun yetmezmiş gibi saçma sapan açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın açıklaması şöyle;

FELAKET ORTASINDAYKEN SAATLERCE BALIK KEYFİ YAPTI!

"İstanbul’da sel felaketi yaşanırken Bodrum’da tatil yapan, deprem olunca Erzurum’a kayak yapmaya giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u kar esir alırken İngiltere Büyükelçisiyle lokantada saatlerce balık keyfi yapıyor.

İstanbul kar yağışıyla kitlenmiş, yüzbinlerce vatandaş yollarda mahsur kalıp geceyi arabalarında geçirmiş, evinde olanlar acil ihtiyaçları için sokağa çıkamamıştır. Tam da bu felaketin ortasında İBB başkanı İngiltere Büyükelçisiyle saatlerce balık keyfi yapmıştır.

İBB Başkanı “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali saçma sapan bir açıklama yaparak “İBB Başkanının karla mücadele kadar büyükelçiler veya başkonsoloslarla kurduğu veya kuracağı ilişki o kadar görevidir, sorumluluğudur. Bunu da layıkıyla yerine getiriyorum.” demiş.

İMAMOĞLU, GÖREVİ DIŞINDA HERŞEYLE MEŞGÜL OLUYOR...

5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile belediye başkanlarının görevleri açıkça belirlenmiştir. Bu görevler arasında yabancı ülkelerin büyükelçileri veya başkonsoloslarıyla ilişki kurmak yer almamaktadır. 

Belediye başkanının görevleri arasında yol yapmak, yolları açık tutmak, metro yapmak, işletmek, karla, selle, depremle mücadele etmek gibi görevleri vardır. Ancak İBB Başkanı kanundaki bu görevlerini yapmak yerine başka her şeyle meşgul oluyor.

Hastanenin yolunu yapmıyor. Metro yapmak yerine algı yapıyor. Arıtma tesisini engelliyor. Karla mücadele etmek yerine yabancı büyükelçiyle balık keyfi yapıyor. Terör yandaşlarını İBB’ye dolduruyor, İBB’nin paralarını teröristlerin ailelerine dağıttırıyor.

BECERİSİZLİKTE BAŞROL OYNAMIŞTIR

Başta İBB Başkanı olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi görev ve sorumluluğunu yerine getirememiştir. İmamoğlu’nun meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak daha kar yağmaya başlamadan evvel hazırlıkları yapıp duruma vaziyet etmesi, organizasyon yapması gerekirdi.

Bırakın bunları yapmayı, yaptığı açıklamalarla kriz ortasında bile görev ve sorumluluğunu içselleştirmediği, görev bilincinin olmadığı ortaya çıkmıştır. İşinin uzmanı 13 bin personeli işten çıkarıp 43 bin kişiyi partizanca işe alması bu beceriksizlikte başrol oynamıştır.

İstanbul kar altında mağduriyet yaşarken Ekrem İmamoğlu’nun İngiltere Büyükelçisiyle balık keyfi ortaya çıktığına göre şimdi zarfa değil mazrufa bakalım ve şu soruları muhataplarına soralım: Yabancı ülkelerin temsilcileriyle ilişki kurma görevini İBB başkanına kim vermiştir?

İMAMOĞLU'NA YABANCI ÜLKELERİN BÜYÜKELÇİLERİYLE GÖRÜŞME GÖREVİNİ KİM VERDİ?

Sürekli yabancı ülkelerin büyükelçileriyle görüşen ve Türkiye’yi yabancılara şikâyet eden Kılıçdaroğlu mu talimat vermiştir? İmamoğlu kendine böyle bir görev mi vermiştir? Kılıçdaroğlu talimat vermediyse bu görüşme hakkında CHP genel merkezi bilgilendirilmiş midir?

Türkiye’ye ayar vermeye ve içişlerimize karışmaya hevesli olan yabancı ülkelerin büyükelçileriyle sürekli görüşmeler yapan, Yunanistan büyükelçisinin karşısından eğilip bükülen, HDP’yi aklamaya çalışan, sürekli İBB başkanına güzellemeler yapan İP başkanı mı görev vermiştir?

İyi bilinsin ki bunlarla görüşen bütün büyükelçiler görüşmeleriyle ilgili kendi devletlerine rapor vermektedir. Peki, İBB başkanı İmamoğlu, İngiltere Büyükelçisiyle yaptığı görüşme hakkında Dışişleri Bakanlığı’nı bilgilendirmiş midir?

İBB gerekli önlemleri almadığı için trafik kitlenmişken, yüz binlerce vatandaşımız yollarda mahsur kalıp arabalarında sabahlarken, İstanbul halkı karla boğuşurken bir belediye başkanının bir büyükelçiyle bir araya gelmesine sebep olan konunun aciliyeti nedir?

Sadece nezaket ve tanışma buluşması ise neden ileri bir tarihe ertelenmemiştir? Bu görüşme tarafların sosyal medya hesaplarından neden paylaşılmamıştır?  İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ile İngiltere Büyükelçisi bu buluşmada hangi konuları konuşmuştur?"