Ayrıca Büyükataman, AP'nin Ülkü Ocaklarının faaliyetlerini “yakından izleme” çağrısına dolaylı destek verdikleri ifade ederken bu vesile ile de Türk Milliyetçiliğinin demokrasiye ve dinî özgürlüklere verdiği değeri kavramalarını umduğunu belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AP'nin çağrısına şöyle karşılık verdi:

"Avrupa Parlamentosu'nun “AB ve Üye Ülkelere Ülkücü Hareketi AB Terör Örgütleri Listesine Ekleme Olasılığını Araştırma, Derneklerini Yasaklama ve Faaliyetlerini Yakından İzleme Çağrısı” Avrupa Parlamentosu’nda skandal 2019-2020 raporuyla birlikte dün onaylandı.

KENDİLERİNE YAKIŞANI YAPMIŞLAR! UMUYORUZ Kİ...

Avrupa Parlamentosu’nu; ikiyüzlülüklerini ve Türk düşmanlıklarını gösteren bu kararından dolayı kınıyorum. Kendilerine yakışanı yapmışlar. Bununla birlikte Avrupa’nın dört bir köşesindeki Ülkü Ocaklarımızın faaliyetlerini “yakından izleme” çağrısına biz de destek vermekteyiz.

Umuyoruz ki bu “izleme” vesilesi ile Türk Milliyetçiliğinin demokrasiye ve dinî özgürlüklere verdiği değeri kavrayıp kendi geçmişlerinde kara bir leke olan ve her geçen gün Avrupa’nın farklı noktalarında hortlayan ırkçılığı reddedip Müslüman düşmanlığına bir son verirler."