MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Dışişleri Komisyonu Üyesi olarak Azerbaycan Bakü’de gerçekleştirilen Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan bölgesel işbirliği toplantılarına katılarak bölgesel ve küresel meselelere yönelik Ankara merkezli ve Türkiye’nin milli kazanımları odaklı düşüncelerini dile getirdi.

Güney Kafkasya’daki yakın işbirliği yanısıra, bölgede zor günlerin yaşandığı bir süreçte Doğu-Batı enerji ve ulaşım koridorunun (Bakü-Tiflis-Erzurum; Bakü-Tiflis-Kars) önemine değinen Aydın, Türk Milletinin ve Cumhur İttifakının 44 günlük Karabağ zaferinden dolayı duyduğu mutluluğun sonsuz olduğunu vurguladı.

Öte yandan, yedincisi yapılan üçlü bölgesel işbirliği toplantısını anlamlı kılan diğer önemli bir hususun da, toplantının yaklaşık otuz yıllık bir işgalden sonra azatlığına kavuşan Türk Dünyasının kültür merkezi konumundaki kadim Türk yurdu Şuşa’da yapılması olduğunu belirten Aydın, otuz yıldır kaderine terkedilen topraklarda bırakın bir çivi çakmayı çekilirken taş üstünde taş bırakılmadığına katılımcıların dikkatlerini çekmeyi de ihmal etmedi.

Çünkü aynen yüz yıl önce Taşnak ve Hınçak çetelerinin Anadolu’da yaptığı gibi, her yer yakılarak yıkılarak ve mayınlar döşenerek kaderine terk edilmiştir.

Büyük bir uyum ve karşılıklı iyi niyet ve işbirliği içerisinde gerçekleştirilen toplantılarda harabeye dönmüş bölgede büyük bir kalkınma ve alt yapı hamlelerinin de dikkatlerden kaçmadığını ifade eden Aydın, bunun somut yansımaları arasında yapılan Fuzuli havaalanı ve programa alınan diğerleri yanısıra, başlatılan enerji, yerleşim ve ulaşım inşaatları öncelikli olduğunu söyledi.

Bütün bu gelişmelerin gurur verici olduğunu soydaş muhataplarına ileten MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın, bir kere yükselen bayrağın bir daha inmeyeceği kararlılığının ete kemiğe büründüğüne tanıklık etmenin gurur ve sevincini yaşadığını söyledi.

Azerbaycan ziyaretinin ilk gününde şehitlik ziyaretlerini gerçekleştiren heyet daha sonra toplantıların yapılacağı Karabağ üzerinden Şuşa’ya geçti.