Terör, kumpas ve kirli operasyonlarla ülkemize saldıran ve kuşatmaya çalışan çevrelerle gereken mücadelenin verildiğini aktaran MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay konuşmasında, Türkiye düşmanlıklarıyla meşhur ve mukavim odaklarla iş birliği yapan iç güçlerin de olduğunun altını çizdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurul konuşmasında şunları kaydetti:

"Jeopolitik ve stratejik açıdan çok önemli bir coğrafyada yaşıyoruz ülke olarak. Emperyal güçler yüzyıllardır bu coğrafyada vatanımız üzerinde hesaplar kurmuş ve Sevr hayallerini hayata geçirmek için bin bir oyun tertiplemişlerdir. Türkiye düşmanı bazı ülkeler ve odaklar tarafından desteklenip semirtilen terör örgütlerinin yıllarca yaptıkları terör saldırılarını on binlerce şehidimizi görmemek ve çoluk çocuk, yaşlı genç sivil vatandaş katleden terör örgütünü ve bu örgütleri destekleyen dış ülkelere, adını da verelim merak edenlere; Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliğinin bazı ülkeleri, hepsi de bizlerce,

Bu sebeple ülkemiz sürekli olarak siyasi, ekonomik ve terörist saldırıların hedefindedir. Organize ve senkronize şekilde gerçekleştirilen bu saldırılar hafife alınamaz. Dış güçleri görmemek bir aymazlıktır.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GEREKEN MÜCADELEYİ VERMEKTEDİR

Son yedi yılda, 6-8 Ekim 2014’te Soroscu klikler ve iş birlikçileri harekete geçmiş, terör olaylarıyla ülkeyi bölmeye tevessül etmişlerdir. 15 Temmuz 2016’da hain FETÖ emperyalist uşağı FETÖ’cü teröristler ülkemizi işgale kalkışmışlardır. FETÖ darbesindeki dış güçleri görmüyor musunuz? Ülkemizin güney sınırları PYD, YPG, PKK tarafından kuşatılmaya çalışılmış ve buna ilişkin Türkiye Cumhuriyeti devleti gereken mücadeleyi de vermektedir. Taşeron terör örgütleriyle amaçlarına ulaşamayan emperyal odaklar…

Ağustos 2018, Mart 2019, Ekim 2019, 6 Mayıs 2020’de şiddetli ekonomik saldırılarla ülkemizi hedef almışlardır. Görmediniz mi? Küresel ekonominin tetikçileri kur silahlarıyla geldiler, dış ticaretle tehdit ettiler, faizle sınamaya kalkıştılar, ekonomik yaptırımlara maruz bırakmaya gayret ediyorlar. Piyasalarla oynayıp milletimizin cebine göz diktiler. Bu emperyal odaklar darbe, vesayet ve terör odaklarıyla türlü oyunlar denedi fakat Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin dirayeti şer oyunlarını bozmuştur ve bozmaya da devam edecektir. Ülkemizi içeriden çökertme hevesleri kursaklarında kalan şer odakları, çevreleme politikalarıyla dış politikada ülkemizi hedef almışlardır. Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Libya’da, Güney Kafkasya’da, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde kurulan şer ittifaklarıyla Türkiye’yi kuşatma senaryoları yazmışlardır.

YOL HARİTALARI; KUMPAS VE OPERASYON

Türkiye, söz konusu bölgelerde uluslararası hukuktan doğan meşru hakları doğrultusunda meselelere mahkûm değil, hâkim olduğunu defalarca ispat etmiştir. Ülkemizi hedef alan bu saldırıları yok sayanlar emperyal odakların iş birlikçileridir. Çok sayıda devlet tarafından yönlendirilen, desteklenen, finanse edilen PKK’ya “terör örgütü” diyemeyenlerin iddiaların kale alınamaz. Millî meselelerimiz söz konusu olduğunda kılını bile kıpırdatmayanların emperyal odaklarla söylem ve eylem birliği yapması Türkiye düşmanlarıyla birlikte saf tutmaktır. “Dış güçler” söylemini alaycı bir şekilde ele alanlara, ülkemize yönelik tehditleri kale almayanlara şunu söylemek lazım: Dış güçler vardır, Türkiye düşmanlıklarıyla meşhur ve mukavimdirler ve hatta bu odaklarla iş birliği yapan iç güçler de vardır.

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; daha ABD Başkanı Biden’in şu sözlerini unutmadık. Bu dış güç gayreti, faaliyeti, operasyonu değil de nedir? Diyor ki Biden: “Bence ona -yani Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a- çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım.” Kim bu muhalif liderler? Muhalif liderler; Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanları ve İYİ Parti Başkanı Sayın Akşener. (MHP ve AK PARTİ sıralarından alkışlar; CHP ve HDP sıralarından gürültüler) Ayrıca devam ediyor, dinleyin, dikkatle dinledik, lütfen dinleyin. Diyor ki Biden: “Bir yol haritamızın olduğunu açıkça göstermemiz lazım.” Nedir yol haritası? Kumpas, operasyon.

DIŞ GÜÇLERİ FAKTÖRÜNÜ GÖRMEMEK TAM BİR İŞ BİRLİĞİDİR

“Düşündüğümüz şeyle ilgili sesimizi yükseltmemiz lazım, bedel ödemeli.” diyor. Kim diyor? ABD Başkanı diyor. Bedeli ödeyecek olan kim? Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan yani Türkiye Cumhuriyeti devleti. Erdoğan üzerinden bu operasyonları yapıyorlar, görmediğimizi mi zannediyorsunuz? Ayrıca “Nasıl çalışacaklarını anlamak için, çevresinde F-15 uçağı uçurdukları savunma sistemi olduğuna göre, ona belli silahları satmaya devam edip etmeyeceğimiz konusunda bedel ödemeli” diyor. Bedel ödetmek işte dış güçlerin gayreti, faaliyeti ve açıkça da ifade etmişler. “Çok endişeliyim.” diyor yine Biden. “Ama benim yaptığım gibi, onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan’ı yenecek duruma gelmeleri için hâlâ var olan Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim almalı ve onları güçlendirmeliyiz.” 3 parti ağız birliğini de bunun için yapıyor. “Ama eskiden olduğu gibi darbeyle değil, seçim süreciyle.” diyor.

Ayrıca, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın açık açık açıklamalarını da tekrar bir hatırlamak lazım: “Türkiye, benim büyük ve emsalsiz bilgeliğimle sınırları aşmak olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türk ekonomisini yıkıp ve yok edeceğim, daha önce yapmıştım.” diyor.

Tekrar başka bir konuşmasında, açıklamasında: “Onun ekonomisini mahvedeceğim.” diyor. “Büyük bir ekonomik bedel ödeyecek.” diyor. Diyorlar da diyorlar; daha ne desinler, açık açık da söylüyorlar. Bu “dış güçler” faktörünü görmemek tam bir aymazlıktır veya iş birliğidir."