Yurt sathında sürdürülen bu çalışmalar kapsamında, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma programları dahilinde, esnaf ve vatandaş ziyaretleri, açık hava toplantıları ile salon toplantılarını da kapsayan temaslarda bulunmak üzere Karabük’teydi. 

 İlk olarak Eskipazar’da, Sarı Kale Tesisleri’nde vatandaşlarla buluşan Yıldırım,

Türkiye’yi, bugününden geleceğine uzanan, meşakkatli ancak bir o kadar da müreffeh yarınlarına ulaştıracak gücün Cumhur İttifakı olduğunu vurgulayarak, 

“Bugün hava, kara, deniz, yer altı, yer üstü, yurtiçi, yurtdışı, nereye bakarsanız bakın, Cumhur İttifakı ruhuyla inşa edilen güçlü Türkiye’yi, büyük Türkiye’yi göreceksiniz.” diye konuştu. 

Açık hava toplantısının ardından ilçe merkezinde esnaf ziyaretine çıkan Yıldırım başkanlığındaki MHP heyeti halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin en kalbi selamlarını ileterek esnafın talep ve beklentilerini dinleyen Yaşar YILDIRIM,

“Küresel salgın sebebiyle fabrikalar kapandı, üretim azaldı, tedarik zincirleri bozuldu. Bu yetmezmiş gibi, üstüne bir de Rusya Ukrayna savaşı patlak verdi. Küresel piyasaların tamamında bir daralma, bir gerileme var. Hayat pahalılığı maalesef küresel bir sorun olarak önümüzde duruyor. Bu bağlam da ekonomiyi de terörize etmek isteyenlerle de kavgamız var diye konuşan Yıldırım, “Biz Türk-İslam terbiyesine yakışır şekilde ticaret ahlakı, birlik ve dayanışma ruhuyla bu krizinde üstesinden gelmeye muktedir bir ülkeyiz” diyerek felaket kahinliği yapanların tuzağına düşülmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Daha sonra Yenice ilçesinde vatandaşları ziyaret eden Yaşar Yıldırım, halkın açık hava toplantılarına yüksek katılımından memnuniyet duyduklarını bildirdi. 

Bu sırada Yortan Beldesi’nde partililer ve vatandaşların katıldığı kalabalık bir toplantıda konuşan Yaşar Yıldırım, 

Kamuoyu araştırma şirketlerinin, kamuoyu yönlendirme şirketlerine dönüştüğünü ifade ederek, “Bugün önümüzdeki manzara şudur: Küresel emperyalistler Cumhur İttifakı’na karşıdır, emperyalistlerin yerli işbirlikçileri Cumhur İttifakı’na karşıdır, bununla birlikte sözüm ona bağımsız medya diye kamufle olan hainler Cumhur İttifakı’na karşıdır, ne hikmetse kamuoyu araştırma şirketi olduğunu iddia eden birtakım zevatta Cumhur İttifakı’na karşıdır. Bundan anlamamız gereken şudur, sandıkta, sahada Cumhur İttifakı’nı yenemeyecekleri anlayan küresel sömürge düzeninin foncu kuruluşları, tüm güçleriyle hücuma geçerek, Türkiye’yi teslim alma gayretine düşmüşlerdir. Ama nafile! Bugün iki yiğit adamın, iki sarsılmaz iradenin omuzlarında, Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan birlikteliğindeki Cumhur İttifakı’nı geçemeyeceklerdir.” diyerek Türkiye üzerinde kirli plan yapan mahfilleri uyardı.

Karabük Yenice İlçesi’nde selden zarar gören Tır Köyü’nü de ziyaret eden Yaşar YILDIRIM, köylülerle uzun bir süre sohbet ettikten MHP Heyeti ile birlikte köyden ayrılarak, Yenice ilçesinde, esnaf, yerel basın, muhtarlar derneği ile Ak Parti teşkilatını kapsayan ziyaretlerde bulundu.

Yenice ilçesinin ardından Eflani’ye geçen Yaşar Yıldıım esnaf ziyareti ve kahvehane toplantılarıyla vatandaşlarla buluştu. Türkiye’yi karış karış, adım adım, hane hane, kapı kapı gezdiklerini aktaran MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, dünyadaki siyasal krizlerde Türkiye’nin artık krizi çözüme kavuşturan, tarafları bir araya getiren, söz dinleyen değil sözü dinlenen ülke olduğunu vurgulayarak “Tüm dünyada patlak verecek tahıl krizini Türkiye’nin çözerek, hem temel besin maddelerinde meydana gelecek hiperenflasyonu hem de ortaya çıkacak sosyal ve sıhhi maliyetlerin engellediğini söyledi.

Eflani’den sonra Safranbolu’da açık hava toplantısına katılan Yıldırım, Altılı benzemelerin bu topraklara, bu insanların değerlerine yabancılaştığını, Türkiye’nin hayrına hangi iş varsa muhalefetin karşı çıktığını aktardı.

Cumhur İttifakı olarak Büyük ve Güçlü Türkiye Ülküsü’nü behemehal gerçekleştireceklerini belirten Yıldırım,

“CHP’ye, İP’e ve altılı benzemezlere rağmen, onların çocuklarının da onurlu geleceğini biz inşa edecek, onların torunlarına da daha güçlü, daha söz sahibi, daha müreffeh bir Türkiye’yi biz miras bırakacağız inşaallah.” diyerek muhalefetin milli konulardaki anlamsız ve haksız tutumlarını eleştirdi. 

Vatandaş ve esnaf ziyaretlerinin ardından, Adım Adım 2023, Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma programının Karabük ayağını tamamlayan MHP Heyeti, yeni bir il ve ilçede Türk Milleti ile yeniden buluşmak üzere şehirden ayrıldı.