Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğünde İlk sarsıntının ardından büyüklüğü 4,6 ve 4,7 olan 200'ü aşkın artçı deprem yaşandı. İlk sarsıntıda korucuların bulunduğu bir nöbet kulübesi yıkıldı ve güvenlik korucusu Cengiz Pullu şehit olurken 2 korucu da yaralandı.

Merkez üsleri Karlıova ve Yedisu olan depremde başta Elmalı köyü olmak üzere bazı köylerde evler hasar gördü. 10 ev yıkıldı, 18 kişi yaralandı.

Deprem, Karlıova ilçesinin yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçeler ile Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Tunceli ve Muş’ta da hissedildi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla bölgeye gitmek üzere bir heyet oluşturuldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Kamil Aydın Başkanlığında oluşturulan heyet kısa bir zamanda bölgeye ulaştı ve yetkililerden bilgi alıp depremin zararlarını yerinde inceledi.

Aydın yaptığı açıklama “Genel Başkanımızın talimatlarıyla merkezi Bingöl Yedisu’da meydana gelen depremin meydana getirdiği hasarı yerinde görmek ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek üzere bölgedeyiz. Sabah saatlerinde Çat ilçemize bağlı köylerimizle ziyaretlerimize başladık. Yedisu-Elmalı ve Karlıova’da yetkilerden bilgi alarak kamuoyuyla paylaştık” dedi.