Başakşehir’de esnaf ve ev ziyaretleri yapan Aksu; “MHP olarak vatanımızın her köşesinde insanımıza muhabbetle dokunuyor, gönüllerine giriyoruz. Daha huzurlu ve mutlu bir Türkiye’ye erişme azmimizi ilmek ilmek dokuyoruz.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Aksu, Arnavutköy’de yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin yükselişi için atılan her adımı sekteye uğratmaya çabalayan karanlık mahviller hüsrana uğrayacaktır” dedi ve şunları kaydetti:

“Sıcak çatışma ortamının yol açtığı kriz, emtia ve enerji fiyatlarındaki artışa rağmen, Türkiye yılın ilk çeyreğinde yakaladığı %7,3 büyüme performansıyla 2022 yılında da güçlü büyme eğiliminin devam ettiğini göstermiş, büyüme istihdama da yansımıştır.

Üretim kapasitesinin güçlenmesi açısından önem arz eden sanayi üretimi ve makine teçhizat yatırımları 10 çeyrektir artış eğilimini devam ettirmektedir. Son açıklanan Nisan ayı sanayi üretimi yüzde 10,8 oranında artış göstermiştir.

Savunma sanayinde peş peşe yeni hamleler yapılmakta, ileri teknolojiye dayanan milli üretimlerimiz devreye konulmaktadır.

İhracatta rekorlar kırılmaya devam edilmektedir.

Merkezi yönetim bütçesi Mayıs ayında 144 milyar TL fazla vermiştir.

Terörle mücadele kararlılıkla sürdürülmektedir.

Ülkemizin her yerinde kardeşlik iklimi hakimdir.

Etrafımızdaki ateş çemberine rağmen milletimiz, huzur ve güvenlik içindedir.

Ekonomik ve sosyal hayat canlıdır.

Türkiye sözüne güvenilen bir ülke olarak diplomasinin merkezlerinden biri halindedir.

Karadenizde keşfedilen doğalgaz rezervinin 2023’ün ilk çeyreği içerisinde kullanıma alınacak olması sevindirici ve gurur verici bir adım, aynı zamanda enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak ve dış ticaret dengemizi olumlu yönde etkileyecek önemli bir gelişmedir.

Anadolu tahıl ambarıdır. Çiftçilerimizi destekleyerek, ekim alanlarını genişleterek, daha fazla üreterek, gıda krizininin bize yansımasını en aza çekmemiz mümkündür.

Hükümetimiz tüm bu gelişmeleri yakından takip etmekte, ekonomik ve sosyal politika tedbirlerini süratle devreye koymaktadır.

Bir yandan enflasyonla mücadele politikaları uygulanırken, gelir artırıcı politikalarla da vatandaşlarımız enflasyona karşı korunmaktadır.

Çiftçimizin alın terinin karşılığını alabileceği, bir ürün fiyat politikası uygulanmaktadır.

Kiralardaki fahiş artışların önüne geçmek için yasal düzenleme yapılmıştır.

Öğretmenlik meslek kanunu, 3600 ek gösterge ve sağlık çalışanlarımızın mali haklarının iyileştirilmesine ilişkin çalışmalardan sonra Temmuz ayında çalışanlarımız ve emeklilerimize enflasyon kaybını telafi etmek için ilave artışlar yapılacaktır.

Son yıllarda yoğun bir şekilde maruz kaldığı dayatmalara, ekonomik ve siyasi baskılara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde daha güçlü bir şekilde karşılık verebilen Türkiye, bütün siyasi ve ekonomik tuzakları teker teker bozmaktadır.

İnanıyoruz ki milli birlik içinde, ülkemize güvenerek, her zorluğun üstesinden geleceğiz.

Fırsatçıların, karaborsacıların ve istikrarı bozucu tertip içinde olanların hak ettikleri cezaları almalarını sağlayacağız.

Türkiye’nin yükselişi için atılan her adımı sekteye uğratmaya çabalayan karanlık mahvilleri hüsrana uğratacağız.

Türkiye’nin yürüyüşüne engel olmak isteyenlere asla taviz vermeyeceğiz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ülkemizi ve milletimizi güvenli bir geleceğe taşımaya, Türkiye’yi lider ülke yapmaya kararlıyız.”

“Türk milleti iftira siyasetine prim vermeyecektir”

Türkiye’nin gelişmesinden, güçlenmesinden, demokratik kazanımlarından, uluslararası alandaki etkinliğinden rahatsızlık duyan güçlerin yalan ve iftira siyasetine devam ettiğini belirten Aksu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “CHP, İP ve zillet ittifakının diğer ortakları, yalan siyasetinde, felaket tellallığında buluşsalar da Türk milleti bu iftira siyasetine prim vermeyecektir. Bugün takip ettiği siyasetle CHP; Türk milletinin egemenlik ve tarihsel haklarıyla bütünüyle çatışan hale bürünmüş, Atatürk’ün mirasına sırtını dönmüş, milletten umudunu keserek emperyalist güçlere bel bağlamıştır.”

Aksu; her türlü sorunu milli, manevi ve tarihi tecrübeyle çözecek tek iradenin Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olduğunu vurgulayarak, “2023’de inşallah Cumhuriyeti’mizin yüzüncü yıl dönümünü Cumhur İttifakının yeni bir zaferiyle süsleyeceğiz.” açıklamasını yaptı.