MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, millet vekilliği aday adaylığı başvurusuna ilişkin olarak "İncelemeler sırasında; partimize dönük başvuru trafiğinde olağan dışı hareketler gözlemlenmiş, çok sayıda aday adaylığı girişiminin FETÖ ve PKK iltisaklı unsurlar tarafından yönlendirildiği tespit edilmiştir.Zillet ittifakı lehine mevki kazanmaya yönelik olduğu düşünülen söz konusu teşebbüsler, MHP’nin aday adayı listesine sızma girişimi olarak değerlendirilmiştir." dedi.

MHP'li Yalçın tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

 Bilindiği gibi, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler dolayısıyla MHP bünyesinde oluşturulan Milletvekili Adayı Değerlendirme ve Tespit Komisyonu çalışmalarına başlamış ve aday adaylığı için başvurular büyük bir titizlikle incelemeye alınmıştır.

Hukuk İşlerinden Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız tarafından kamuoyuna duyurulduğu üzere, partimize milletvekili aday adaylığı için müracaat edenler arasından istenen belgeleri sunan ve gerekli şartları haiz olan 1894 kişinin başvuruları kabul edilmiştir.

Gerek İnternet üzerinden gerekse bizzat MHP Genel Merkezine gelerek şahsen başvuran toplam kişi sayısı 4693’tür.

Partimize aday adaylığı için sadece İnternet üzerinden başvuranların sayısı ise 2804 olmuştur.

İlgili komisyonca yapılan incelemelerde, milletvekili aday adaylığı için özellikle İnternet üzerinden yapılan müracaatların önemli bir kısmının tamamlanmadığı görülmüştür.

İncelemeler sırasında; partimize dönük başvuru trafiğinde olağan dışı hareketler gözlemlenmiş, çok sayıda aday adaylığı girişiminin FETÖ ve PKK iltisaklı unsurlar tarafından yönlendirildiği tespit edilmiştir.

Zillet ittifakı lehine mevki kazanmaya yönelik olduğu düşünülen söz konusu teşebbüsler, MHP’nin aday adayı listesine sızma girişimi olarak değerlendirilmiştir.

Milletvekili Adayı Değerlendirme ve Tespit Komisyonu çalışmalarını büyük bir dikkat ve hassasiyetle sürdürmekte olup partimizi zarara uğratacak herhangi bir siyasi oyunun sahnelenmesine kesinlikle meydan verilmeyecektir.

MHP’nin 600 kişilik milletvekili kesin aday listesi, YSK tarafından ilan edilen takvim doğrultusunda kamuoyuna iftiharla açıklanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.