Daha önce sosyal medyada yoğun gündem olan ve bizimde EtikHaber olarak haber haline getirdiğimiz İP (İyi Parti) Kadıköy Belediye Başkan Adayı Tiyatrocu Emre Kınay’ın “Benim kapımdan bir tek milliyetçi giremez dedim kabul ettiler” haberiyle ilgili hem İP’ten hem de Emre Kınay’dan yalanlama geldi. İP’çilere ve Emre Kınay’a göre “cümlenin bir kısmı kesilmiş, aslında tamamı öyle değilmiş ve güya Emre Kınay aslında hiçbir kimlik ve ideolojiye bir ayrım yapmayacağını ve iltimas tanımayacağını kastediyormuş”

Bizde bunun üzerine bahsi geçen programda sunucunun sorduğu sorunun ve Emre Kınay’ın cevabının tamamını yeniden yayınlıyoruz. 

Geçen sefer ki ilk haberimizde Emre Kınay’ın sadece bir cümlesini kendi ağzından dile getirmiş herhangi bir yorum yapmamıştık. Şimdi sunucusunun sorduğu sorunun ve Emre Kınay'ın cevabının tamamını veriyoruz. Ve hem İP’çilere hem de Emre Kınay’a sorularımızı soruyoruz ve EtikHaber olarak hodri meydan diyoruz. 

1- Emre Kınay bu videonun neresinde hiçbir ideolojiye iltimas geçmeyeceğini anlatıyor? Sorunun ve cevabın tamamını yayınladık. Videoda bir saniye bile söylediğinize benzer bir cümle, kelime ya da anlam ve hatta ima gösterebilir misiniz? Elbette yok. İP’in yöneticilerine ve Emre Kınay’a bizden tavsiye “size oy vermiş insanlara karşı dürüst olun onları aptal yerine koymayın” amiyane tabirle kıvıracaksanız bile seçmenlerinizin gözüyle görüp kulağı ile duydukları konularda onlara hakaret etmeden kıvırma yöntemleri bulun. Ya da çıkı delikanlı gibi "evet kardeşim orda anlatıldığı gibi oldu o sözlerin arkasındayız" deyin diyeceğiz ama yok vazgeçtik bu size uymuyor. Zaten size gösterilen tepkilerden de anlaşılıyor ki sizin bu kıvırma numaralarınızı da artık kimse yutmuyor..

2- Bu video da İP Adayı Emre Kınay “Meral Hanım hatırlayacaktır. Benim kapıma sizin aracılığınızla ve herhangi bir milliyetçilik kimliği ile gelen hiç kimseyi siz gönderseniz dahi kapıdan içeri almam. Çok açık söylüyorum kabul ediyorsanız adayınız olayım dedim O da kabul etti." diyor mu demiyor mu? Cümlenin herhangi bir yerinde kesme biçme yapılmış mı? Elbette hayır.

Peki, halen İP’in içinde olup da kendine hala milliyetçi diyebilen şahıslara soruyoruz. Bu açıklamalardan sonra utanmadınız mı? Sizi kandıran parti yöneticilerinize hesap sormak yerine hala gözünüzün gördüğü, kulağınızın duyduğu somut gerçekleri ret mi edeceksiniz? Hiçbirini görmeyip, hiçbirine tepki göstermeyip bunları ortaya koyduk diye bizi mi suçlayacaksınız?

3- İP Adayı Emre Kınay konuşmasında “Bu konuda ayrışıyoruz işte Türkçülük, Tanrıdağı, din yönergesi vs.. hiçbirini kabul etmiyorum.” diyor mu? Diyor..

Hani o İP’teki oraya buraya sallayan sahte milliyetçiler, sahte Türkçüler, sahte muhafazakarlar nerede? Adayınız hem Türkçülüğü, hem de dinimizi kabul etmediğini belirtmiyor mu… Bunada mı video kesilmiş diyeceksiniz? Bugünden sonra hangi yüzle Türk’ten, Türkçülükten bahsedebileceksiniz?

4- İP Adayı Emre Kınay’ın “Meral Akşener’e ben sosyalistim biliyor musunuz dedim evet dedi, kabul ediyor musunuz dedim kabul etti” cümlelerini İP’çiler duyuyor mu? Peki bu cümleler üzerine İP’te bulunup da hala Türkçü, milliyetçi sıfatlarını kullanmaya kalkan şahıslar bu şartları kabul eden Meral Akşener’e ve yöneticilerinize hesap soracak yüreği de İP’e geçerken yolda mı kaybettiniz?

5- Emre Kınay yukarıdaki açıklamalarında “Meral Akşener’e sorsaydınız sosyalist olduğunu ilan eden bir adamı, solcu olduğunu kabul eden bir adamı niye aday ettiniz diye ona sorsaydınız” diyor. Emre Kınay sorsaydınız demiş ama anlaşılan ya İP’çiler içerisinde o soruyu soracak yürek yokmuş ya da görüldüğü üzere fikirler, ideolojiler, milliyetçilik falan da zaten umurlarında değilmiş..

6- Son sözümüz de Emre Kınay’a. Emre Kınay hiçbir Türk Milliyetçisi senin kapına da gelmez, sana da minnet etmez, haddini bil. Ve sen ancak milliyetçilikle alakası olmayan kapılarda o şekilde konuşabilirsin. Çünkü hiçbir Türk milliyetçisi seni kabul etmez, kapısından içeri sokmaz…

EtikHaber