Destici, Kızılcahamam'da partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, hem Türkiye'nin hem de coğrafyanın ciddi meselelerinin olduğunu söyledi.

Bu kadar büyük problemler içinde boğuşurken, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını açıklamasının, bardağı taşıran son damla olduğunu dile getiren Destici, bu kararı şiddetle reddettiklerini, kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade etti.

Bu kararıyla Trump'ın bir bedel ödediğini dile getiren Destici, "Trump, bu kararıyla Kudüs'ün ortasına bir bomba bırakmıştır ve fitne ateşini yakmıştır. Ateşe benzin dökmüştür. Belki de geri dönüş olmazsa önümüzdeki süreçlerde yaşanacak dinler savaşının da başlangıç fitilini yakmıştır." diye konuştu.

Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam dünyasının bu olaya ciddi bir tepkisi olduğunun altını çizen Destici, şunları kaydetti:

"Ümit ediyoruz ki bu tepki, Türkiye'de toplanacak İslam İşbirliği Teşkilatı'nda daha kararlı ve cesur kararların alındığı bir toplantı ve sonuç bildirgesiyle taçlandırılmalıdır. Oradan öyle bir kararlılık, öyle bir duruş sergilenmelidir ki Trump da ne kadar büyük bir yanlış içerisinde olduğunu anlamalıdır. İsrail de sevincinin kısa süreceğini, bu hadsiz tutumu devam ederse bırakın Kudüs'ü İsrail'e başkent yapmayı o coğrafya da 'İsrail' diye bir devletin olamayacağını da aklına koyması gerekir. Eğer aklı varsa bunu böyle yapacaktır."

- "2019 seçiminin belirleyici siyasi partisi yine BBP olacak"

Destici, 29 Ocak 2018'de partilerinin 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarını belirterek, BBP'nin kurulduğu günden bu yana hem Türkiye'nin temel meselelerini çözme noktasında hem model bir gençlik yetiştirme gayesinde hem de Türk ve İslam coğrafyasındakilerin sesi olmak için yola çıkan bir siyasi parti olduğunu söyledi.

25 yılda hiçbir dönemde şahsi ve parti menfaatlerinin, ülke, millet ve dava menfaatinin önüne koymadıklarına işaret eden Destici, iktidar partisi ağırlığında Türkiye'nin ve dünyanın meselelerini yorumladıklarına dikkati çekti.