Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 6 Şubat'taki depremler sırasında Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan Hülya Çelebi ve ailesinin Çankaya'da kaldığı eve gitti.

Bir akrabasının tahsis ettiği evde iki kızı, iki damadı ve torunlarıyla kalan Hülya Çelebi'nin eşi, oğlu, kızı ve torununu depremde kaybettiği öğrenildi.

Buradaki sohbet sırasında depremlerin ardından bölgeye 2 kez gittiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin ilk hali ve son halini hatırladığını ifade etti.

Erdoğan, arama kurtarma ekiplerinin enkazdan çıkarılan çocuklara su şişesi kapağıyla su verdiğini söyledi.

Depremde kolunda kırıklar oluştuğunu ve tedavi sürecini anlatan Hülya Çelebi de "AFAD hemen geldi, ellerinden geleni yaptılar. Koluma platin taktılar, şu anda ağrım yok. Eskiye göre çok iyiyim." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Serkan Topaloğlu da Hülya Çelebi'nin fizik tedavi sürecini takip edeceklerini belirtti.

"Felaketin etkilerini ancak birbirimize dayanak olup merhameti çoğaltarak hafifletebiliriz"

Emine Erdoğan, Hülya Çelebi ve ailesine eşi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları ziyarete ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

Erdoğan paylaşımında, "Hafızalarımıza ve kalplerimize kazınan felaketin etkilerini ancak birbirimize dayanak olup merhameti çoğaltarak hafifletebiliriz. Ankara'da ziyaret ettiğimiz Hülya Çelebi kardeşimizin ve ailesinin acısını yürekten paylaşıyor, Rabb'imden sabır diliyorum." ifadesine yer verdi.