CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin Gaziantep'te bir restoranda düzenlenen il kongresinde yaptığı konuşmada, erken seçim taleplerinin AK Parti iktidarı tarafından görmezden gelindiğini belirtti.

Çok önemli üç seçim gerçekleşeceğine değinen Bingöl, "O nedenle kongrelerimizi bitireceğiz, önümüze bakacağız ve tümüyle en mütevazi belde örgütümüzden en üst yönetim kadrosuna varıncaya kadar artık bu üç seçime yoğunlaşacağız." ifadesini kullandı.

Onlarca kez parlamentoya seçim barajıyla ilgili önerge verdiklerini kaydeden Bingöl, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hepsini bizim dışımızdaki bütün siyasi partiler reddetti. Bir de bugün, geçmişte birbirlerine söylediklerini unutarak kardeş kardeş birbirini pohpohlayan iki parti var malum. MHP çıkmış barajdan bahsediyor, 'baraj yüksek' diyor. Allah Allah. Ne oldu ki birden bire bu aklına geldi. Dönüyor ittifaktan bahsediyor. Türkiye'nin bu hale gelmesinin sorumlularından bir tanesi de Bahçeli ve partisidir. Şimdi 'ittifak ve baraj' sözünü ağzına alarak kendi canlarını kurtarmanın derdine düşmüşler. Onun için bundan bahsediyorlar ama bunların hiçbirinin kıymeti harbiyesi yok. Bizim barajla, ittifakla hiçbir işimiz yok. Biz CHP'nin tek başına iktidarıyla, Türkiye'nin yeniden huzur ülkesi olmasının önünü açacağız. İttifakmış, barajmış bunlarla meşgul değiliz. İktidara kilitlendik, iktidara odaklandık. Bizim bu kurultayımız da iktidar kurultayı olacak."

 "Çarşaf liste", "blok liste" tartışması

Öte yandan, il başkan adaylarından Ali Şimşek, divana verilen önergede seçimlere blok listeyle gidilmesi talebini eleştirdi.

Şimşek, parti tüzüklerinin çarşaf listeyi esas aldığını ve blok listenin "dayatma" olduğunu savunarak, "Ülkede demokrasi istiyorsak, partide de demokrasi istemeliyiz." dedi.

Yeniden aday olan mevcut il başkanı Hayri Sucu ise daha önce çarşaf listeyle yapılan kongrelerde seçilen yönetimlerin kalıcı olmadığını ve çalışamadığını öne sürdü.

Yapılan oylamada, genel kurula blok listeyle gidilmesi kabul edildi.