Tarihçi, Yazar, Emekli Albay, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Ali Güler Yazılarıyla EtikHaber’de olacak.

EtikHaber, ailesine yeni katılan ve yazarlarıyla gücüne güç katıyor. 

Tarihçi, Yazar, Emekli Albay, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Ali Güler yazılarıyla 23 Nisan 2018 Pazartesi gününden EtikHaber’de olacak.

İlk yazısı 23 Nisan 2018 Pazartesi günü EtikHaber’de yayınlanacak olan Ali Güler’e EtikHaber ailesine hoşgeldiniz diyoruz.

Ali Güler’in ilk yazısını merakla bekliyoruz..

ALİ GÜLER KİMDİR

Yrd. Doç. Dr. Ali GÜLER

1962’de Karaman’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Karaman’da yaptı. 1979 yılında Karaman Lisesi’nden; 1984’te Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’ndan mezun oldu.

Aynı fakültede okurken 1982 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına “askeri öğrenci” oldu. 1984-1988 yılları arasında Elektronik Astsubay Hazırlama Okulu Komutanlığı’nda (Ankara), 1988-2002 tarihleri arasında 14 yıl Kara Harp Okulu Komutanlığı’nda (Ankara), 2002-2004 tarihleri arasında Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi Komutanlığı’nda (Ankara), 2004-2005 tarihleri arasında Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Müze Kısım Amirliği’nde (İstanbul) görev yaptı. Dr. Öğ. Albay rütbesinde iken, 3 Ekim 2005 tarihi itibarıyla kendi isteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli oldu. 

Halen Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü bünyesinde “Türkiye Cumhuriyeti İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Dersleri” vermektedir. 

Ali Güler, Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü’nde Yüksek Lisans (1984) ve Doktora (1993) yaptı. 1988-2010 yılları arasında Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Türk Askeri Tarih Komisyonu Asli Üyesi; 2000-2010 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri Atatürk Araştırma ve Eğitim Merkezi (ATAREM) Genel Kurul Üyesi olarak görev yapan Dr. Ali Güler, alanı ile ilgili olarak yurt içi ve yurt dışında çok sayıda konferans vermiş, çok sayıda televizyon programına katılmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali GÜLER, Anıtkabir Derneği Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyesi, Anıtkabir Dergisi, Yeni Düşünce Dergisi ile Düşünce ve Tarih Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini yürütmektedir.  

Türkiye’deki Gayrimüslimler (Rumlar, Ermeniler, Yahudiler), Türk-Yunan İlişkileri, Atatürk, Atatürkçülük ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılâp Tarihi alanlarında eser sahibi olup, bu konularla ilgili makaleleri çeşitli akademik ve askeri dergilerde yayınlanmıştır. 

Evli ve iki çocuk babası olan Ali GÜLER’in yayınlanmış bazı kitapları şunlardır:

Askeri Öğrenci Mustafa Kemal’in Notları (Arşiv Belgelerinin Işığında),  Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları, Ankara 2001.
Atatürk ve Beytülmâl (Atatürk’ün Para ve Mal İle İmtihanı), Halk Kitabevi, İstanbul, 2016.
Atatürk ve Cumhuriyeti Anlamak (Makaleler ve İncelemeler), Truva Yayınları, İstanbul 2010.
Atatürk ve İslamiyet, Halk Kitabevi, İstanbul, 2017.
Atatürk’ün Saklanan Şeceresi, Yeditepe Yayınları, İstanbul, 2013.
Atatürk’ün Son Sözü: Aleykümesselâm, Yeditepe Yayınları, İstanbul, 2013.
Bayraklaşan Akif, (Mehmet Akif Ersoy’un Soyu, Ailesi ve Hayatı), Halk Kitabevi, İstanbul, 2017.
Benim Ailem (Atatürk’ün Saklanan Ailesi), Yılmaz Basım, İstanbul, 2015.
Dehanın Kodları (Mustafa Kemal’i Atatürk Yapan Süreçler ve Birikim), Yılmaz Basım, İstanbul 2010.
“Emrinizdeyim Paşam!” Kâzım Karabekir (Soyu, Ailesi, Ata Yurdu ve Kişiliği), Yılmaz Basım, İstanbul, 2015.
Nutuk ve Sırları (Nutuk Hakkında Her Şey), Halk Kitabevi, İstanbul, 2017.
Nutuk’tan Dersler: Çocuklar İçin Nutuk, Halk Kitabevi, İstanbul, 2017.
Milletin Sinesinde Atatürk ve Anıtkabir, Halk Kitabevi, İstanbul, 2017.
Sarı Mustafa’m (Atatürk’ün Az Bilinen Yönleri), Yılmaz Basım, İstanbul 2010.
Sarı Paşa İnsan Atatürk, Berikan Yayınları, Ankara, 2007.
Türk’ün Unutulan Yemini (Misâk-ı Millî), Halk Kitabevi, İstanbul, 2016.
Türk’ün Tarihi Cilt: 1-4., Halk Kitabevi, İstanbul, 2016.
Türklüğün Kanayan Yarası Güney: Irak ve Suriye Türkleri, Halk Kitabevi, İstanbul, 2017.