MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin emir ve talimatları ile kurulan ve 29 Ekim 2018’de bizzat MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından açılışı yapılan Osmaniye Vakfı, kurulduğu günden bugüne özellikle Osmaniyeli öğrencilerin yuvası olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz dönemlerde özellikle gençler için birçok sosyal, kültürel, akademik çalışmalara imza atan Osmaniye Vakfı’nın, her yıl üniversitelerin eğitim dönemleri başlamasıyla gerçekleştirdiği ve özellikle Ankara’da yeni üniversite kazanan Osmaniyeli öğrencilerin hem vakıfla hem de daha önceki yıllarda Ankara’ya gelen Osmaniyeli öğrencilerle tanışmasını amaçlayan “Tanışma ve Kaynaşma Kahvaltısı” programı yoğun katılımla gerçekleşti.

Program öğrencilerin yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleşti.

Sunuculuğunu Osmaniye Vakfı Öğrenci Topluluğu’ndan ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Hatice Kübra Kılıç’ın yaptığı programda ilk olarak Osmaniye Vakfı Öğrenci Topluluğu Başkanı ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencisi Göktürk Arite konuştu.

Konuşmasına bu vakfı kurduğu ve öğrencilere sağladığı destek ve imkanlardan dolayı MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkürlerini sunarak başlayan Göktürk Arite öğrencilere vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Osmaniye Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yavuz da konuşmasına vakfın kuruluşu hakkında bilgi vererek başladı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye hem böyle bir vakfı kurarak Osmaniyelilerin hizmetine sunduğu için hem de her anlamda gölgesini üstlerinden eksik etmediği için şükranlarını sundu.

Konuşmasına vakfın faaliyetleri hakkında bilgi vererek devam eden Akın Yavuz, Gazze’de yaşanan zulme de dikkat çekerek binlerce sivilin, masumun, yaşlı, kadın, çocuk, bebek demeden katledilmesini ve dünyanın bu zulme sessiz kalmasını kınadı.

Osmaniye Vakfı’nın üniversite öğrencilerine verdiği burstan da bahseden Akın Yavuz, konuşmasını programın düzenlemesindeki emeklerinden dolayı öğrenci topluluğuna, Osmaniye Vakfı Yönetimine ve katılan misafirlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Daha sonra MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney’de birer selamlama konuşması yaptılar.

Osmaniye Vakfı’nın düzenlediği programa MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı ve MHP MDK Üyesi Av. Cemil Yavuz Aksu, Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Türk Büro Sen Genel Başkan Yrd. Vedat Ulu, Türk Büro Sen Genel Başkan Yrd. Sami Çam, Türk Büro Sen Genel Başkan Yrd. Özkan Ulupınar, Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yrd. Selahattin Dolgun ve Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı Burak Bulut misafir olarak katıldılar.

Program da ayrıca Osmaniye Vakfı yöneticilerinden, Mustafa Kocatepe, Ertuğrul Cevahir, İbrahim Ethem Yiğit, Enver Bozdoğan, Volkan Canbolat, Ömer Özbey, Ahmet Ersoy’da yer aldılar.