Milliyetçi Hareket Partisi Kültür ve Sanat İşlerinin başlatmış olduğu Cumhuriyet’in 100.yılında “Türk Dünyasından Esintiler” adlı kara kalem resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Karakalem resim yarışmasında kazanan isimler şu şekilde; 
* Birinci: Elif Azad Kutlu / Eser Adı: Mustafa Kemal ATATÜRK
* İkinci: Mehmet Agâh Niksarlı / Eser Adı: Ebulfez Elçibey
* Üçüncü: Aleyna Acer / Eser Adı: Tomris
* Devlet Bahçeli Onur Ödülü: Hüseyin Bayar / Eser Adı: Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 
* Milliyetçi Hareket Partisi Kültür ve Sanat Onur Ödülü: E.Özge Yurtsever / Eser Adı: Çift Başlı Kartal ve Bilge Lider

Yarışma sonunda başarılı olan eser sahiplilerinden birinciye 5000, ikinciye 4000, üçüncüye ise 3000 TL ödül takdim edildi. Ayrıca dereceye girenlere Devlet Bahçeli Onur Ödülü ve MHP Kültür Sanat Onur ödülleri verildi.


Yarışma değerlendirmesi MHP Kültür ve Sanat ekibinin belirlediği sanat alanında akademisyen hocaların oluşturduğu komisyon tarafından yapıldı. Derece alan çalışmalar ve uygun görülen resimler ileriki sergi faaliyetlerinde Ziya Gökalp Kültür ve Sanat Salonunda yer alacak. 


Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Lideri Bahçeli’nin Kültür ve Sanat İşlerinden Sorumlu Başdanışmanı Merve Menekşe yarışma sonucu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:


“Cumhuriyetimizin 100.yılına atfettiğimiz Kara Kalem Resim Yarışmasına oldukça yüksek bir katılım sağlanmıştır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de belirttiği gibi “Sanatçıyla siyasetçiyi kesiştiren ortak bir payda vardır.” Bu cümlenin ilhamıyla başlattığımız yarışmamıza, en güzel çizimleri ile dahil olan tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Resme ilgisi olan ve sanatı sevenlerle bu vesileyle ortak bir payda da buluşmuş olduk. Kazanan eser sahiplerini tebrik eder, Kültür ve Sanat hayatlarında başarılar dileriz”