ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, olgunlaşma enstitülerinin müdürleriyle bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tekin, olgunlaşma enstitülerinin daha etkin faaliyet göstermesi ve üretim kapasitesinin artırılması amacıyla Mogan Mesleki ve Tekin Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.

Burada enstitü müdürleriyle görüşen Tekin, olgunlaşma enstitülerinin daha etkin faaliyet göstermesi ve üretim kapasitesinin artırılması amacıyla bir dizi önlem alacaklarını vurguladı.

Toplantıda, olgunlaşma enstitülerinin mevcut durumları, çalışma prensipleri, tema/proje belirleme süreçleri gibi konular ele alındı.

Olgunlaşma enstitülerinin ulusal ve uluslararası marka ürünleriyle rekabet edebilecek düzeye gelmesi için gerekeli tedbirlerin alınacağı aktarılan toplantıda, geleneksel sanatların yaşatılabilmesi ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte insan kaynağı yetiştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren 30 olgunlaşma enstitüsü müdürünün katıldığı toplantıda, Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete de hazır bulundu.