Milliyetçi Hareket Partisi Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir sosyal medya X hesabından Gazze’de yaşanan acı duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD yönetiminin İsrail’e 26 milyar dolar tutarındaki askeri yardım desteğini eleştiren MHP’li Özdemir, “Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Gazze'deki Müslümanlara yönelik soykırım yaptığına dair var olan delillerle dava açılan, Birleşmiş Milletler tarafından Gazze'de ateşkesin sağlanması için sorumlu tutulan İsrail'e yönelik ABD'nin aldığı bu karar, terör devleti edasıyla hareket eden Natenyahu hükümetini yeni katliamlar yapması konusunda cesaretlendirmekten başka bir netice doğurmayacaktır.” Dedi.

Filistin’de yaşananları ve ABD’nin iki yüzlü tavrını eleştiren MHP’li Özdemir, Türk milletinin bu duruma sessiz kalmayacağını belirterek “Her ne olursa olsun, Gazze ve Refah'tan yükselen mazlumların çağrısına Türk Milleti asla sessiz kalmayacaktır. "Kuzey'in ateşi" zalimin zulmüne asla geçit vermeyecek, sonuna kadar mazlumun yanında yer alacaktır.” İfadelerini kullandı.

MHP’li İsmail Özdemir’in açıklamasının tamamı:

Gazze'de aralarında masum bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların da olduğu 35 insanı hunharca katlederek 21. yüzyılın en büyük insanlık suçunu işleyen İsrail'e, ABD yönetiminin açıkladığı 26 milyar dolar tutarındaki askeri yardım desteği kabul edilebilir değildir.

Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Gazze'deki Müslümanlara yönelik soykırım yaptığına dair var olan delillerle dava açılan, Birleşmiş Milletler tarafından Gazze'de ateşkesin sağlanması için sorumlu tutulan İsrail'e yönelik ABD'nin aldığı bu karar, terör devleti edasıyla hareket eden Natenyahu hükümetini yeni katliamlar yapması konusunda cesaretlendirmekten başka bir netice doğurmayacaktır.

İsrail'e karşı saldırıları durdurması ve ateşkesin sağlanması için baskı yapılması gerekirken aksi yönde bir karar almak, ABD'nin iki yüzlü tutumunu bir kez daha dışarı vurmuştur.

Dahası vahşette sınır tanımayan İsrail'in, hali hazırda 1,5 milyon Müslümanın sığındığı Refah'a yönelik yeni saldırı planlarının varlığı, beraberinde yeni acıları ve katliamları da doğuracaktır.

İsrail yönetimi bu yola tevessül etmesi halinde Ortadoğu hepten savaş iklimine gireceği gibi, çatışma alanları da daha fazla genişleme riski barındırmaktadır. Bunlardan daha vahim olanı ise İsrail'deki sapkın inanca mensup bazı kesimlerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların yapılması ve bunun başlangıcı olan bir ritüeli gerçekleştirme isteğidir.

Washington yönetiminin iki yüzlü ve katliamları destekleyen tutumunun İsrail'in vahşet ve cinayetleri için cesaretlendirdiği her yönüyle ortadadır.

Her ne olursa olsun, Gazze ve Refah'tan yükselen mazlumların çağrısına Türk Milleti asla sessiz kalmayacaktır. "Kuzey'in ateşi" zalimin zulmüne asla geçit vermeyecek, sonuna kadar mazlumun yanında yer alacaktır.