Saka Türklerinin ilk kadın hükümdarı Tomris Hatun’un hayatının beyazperdeye aktarıldığı, yönetmenliğini Kazakistanlı Akan Sataev’in yaptığı, Kazak yapımı ‘’Tomris’’ filmi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin desteğiyle Genel Başkan Başdanışmanı Merve Menekşe’nin planladığı etkinlikte Ülkücü hanımlar tarafından izledi.

Genel Başkan Başdanışmanı Merve Menekşe etkinlik öncesi yaptığı açıklamada duygularını şu ifadelerle dile getirdi;

‘’Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin destekleri ile Milliyetçi Hareket Partisi Kültür ve Sanat işleri sorumluluğunda bir sinema etkinliği düzenlemiş bulunmaktayız. Ankara’daki MHP’li hanımlar ile birlikte yeni vizyona giren Türk tarihinin ilk kadın hükümdarlarından Tomris Hatunu vizyonda izlemek üzere bir araya geldik. M.Ö.6. yüzyılda yaşanıldığı düşünülen Tomris hatun bir saka kraliçesidir. Kocası öldüğü için İskitler’in başına geçmiştir. Pers İmparatorluğu’nun başındaki Kirosu galip gelmiş bir kadın hükümdardır. İlk kadın hükümdar olarak tarihe hem unutulmamak üzere hem de yeni nesillere örnek olacak bir şekilde adını yazdırmıştır. Türk tarihinde kadının yeri diğer milletlere göre farklıdır. Kadınlar ikinci planda görülürken Türklerde kadınlar Hakan’ın yanında yer almış ve hatta hükümdar olmuşlardır İşte bunların en örnek alınacak kadın kahramanı Tomris hatundur. Dünya ve Türk tarihinin kadın kahramanı olan Tomris Hatunun bu övgüleri nasıl hakkettiğinin öyküsünü bu film ile Ülkücü hanımlar ile birlikte izlemiş olacağız.’’

Düzenlenen film izleme etkinliğine MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Merve Menekşe, MHP Merkez Disiplin Kurulu üyesi Duygu Kurban Gözüoğlu, Kadın Hareketi Derneği Başkanı Mine Bayram ve birçok ülkücü hanım katıldı.