MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, İP'li Müsavat Dervişoğlu'na sert tepki gösterdi.

MHP'li Büyükataman, Dervişoğlu’nun siyasi geçmişini eleştirerek, “Siyaset arenasında yedek parça olmaktan öteye gidemeyen Dervişoğlu’nun kariyeri, menfaat pazarlıkları ve davadan dönmelerle doludur. Güvenden bahsetmesi trajikomiktir” ifadelerini kullandı.

'Yalanlarla haddinin sınırlarını iyice aştı'

İP'li Dervişoğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösteren Büyükataman yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İP’in emanetçisi Müsavat Dervişoğlu unutulmaya yüz tutmuş ismini gündemde tutabilmek için sistematik olarak Partimize ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye saldırmaktadır. Bugün gerçekleştirdiği grup toplantısında bol keseden salladığı yalanlarla haddinin sınırlarını iyice aşmıştır. Milliyetçilikten, dava arkadaşlığından, hatıralardan dem vurup hamasi söylemlerin arkasına saklanan bu şahıs kontrolünü iyiden iyiye kaybetmiştir.”

'YEDEK PARÇA OLMAKTAN ÖTEYE GİDEMEDİ'

“Siyaset arenasında yedek parça olmaktan öteye gidemeyen İP’in ve Genel Başkanı Müsavat’ın dünü ve hatıraları son derece açıktır. Örneğin; en son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kurdukları altılı masa etrafında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerini, anayasanın vazgeçilmez maddelerini, ülke menfaatlerini, Türk kimliğini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü nasıl pazarlık konusu yaptıklarını aziz milletimiz gayet iyi hatırlamaktadır. Örneğin; ablasının çantasına tutunup Milliyetçi-Ülkücü Hareketi nasıl sattığını, koltuk uğruna davadan nasıl döndüğünü Türk milliyetçileri net bir şekilde hatırlamaktadır. Kariyeri satmakla, dönmekle, menfaat pazarlıklarıyla dolu olan Müsavat Dervişoğlu’nun güvenden bahsetmesi trajikomiktir.”

'Dervişoğlu tükenmişlik sendromu yaşıyor'

Aziz milletimiz, Terörsüz Türkiye sürecinin en başından itibaren Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye olan güvenini tartışmasız bir şekilde göstermiştir” diyen MHP'li Büyükataman sözlerine şöyle devam etti:

“Müsavat Dervişoğlu’nun yakın zamanda Terörsüz Türkiye hedefine karşı yapmaya kalkıştığı mitinglere milletimizin itibar etmemesi kendisine olan güvensizliğin en net örneklerinden bir tanesi olmuştur. Terörsüz Türkiye hedefi, Türkiye’nin menfaatlerinin korunması, kardeşliğimizin yaşatılması için atılmış bir adım, vatanımızın parçalanmasının önünde aşılmaz bir sur gibi duran milli bir stratejidir. Türk milleti, Milliyetçi Hareket Partisi ve onun mümtaz Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye olan sarsılmaz güveniyle her türlü fitne tuzağını bertaraf etmiştir. Arka kapı pazarlıklarıyla siyasi varlığını sürdürmek için çırpınan, menfaatine göre her dönem farklı bir kılığa giren Müsavat Dervişoğlu tükenmişlik sendromu yaşadığı için idrak yolları tıkanmış, zehirli dilinin İP’i de bu yüzden çözülmüştür!”

‘Kendisine uyarımız haddini bilmesidir’

"Dervişoğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Hareket’in aziz hatıralarıyla ilgili tek bir kelime etmeye hakkı yoktur. Müsavat Dervişoğlu, Ülkücü Hareketi satıp gittiği günden itibaren bir türlü kişiliğini ve duruşunu bir zemine oturtamamış, derin bir kişilik bunalımı yaşamaktadır. İP, siyasi çizgisi belli olmayan, ne olduğuna karar verememiş bir halde adeta boşlukta savrulmaktadır. Kendisine uyarımız haddini bilmesidir! Kendini buğday ambarında sanan Dervişoğlu’nun olmayan milliyetçiliğinin zekâtını kürsülerde dağıtmaya kalkışması tam bir akıl yoksunluğudur.
Bu şahıs bu deli saçması sözlerinin hesabını büyük Türk milletine mutlaka verecektir. Dava arkadaşlığını yalnızca bir edebiyat sanan bu şahsın pilinin bittiği ve var olmak için Milliyetçi-Ülkücü Harekete saldırmak dışında çaresi kalmadığı ortadadır."

'MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ ülkemizin bekasının yılmaz savunucusu'

Terörsüz Türkiye hedefinde elde edilen kazanımlar ve gelinen nokta Müsavat Dervişoğlu’nun uykularını kaçırdığını belirten MHP'li Büyükataman, “Kim ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin gerçekler ortadadır. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, kardeşliğimizin mimarı, ülkemizin bekasının yılmaz savunucusu olarak Türk milletinin ve Ülkücü Hareketin gönlündeki yerinin ne kadar müstesna olduğunu bir defa daha göstermiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin tartışmasız liderliğinde ve kararlı bir şekilde şanlı yolculuğunu sürdürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhur İttifakı’nın istikrarlı duruşu ile Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge hedeflerinde başarıya ulaşacak, Türkiye Yüzyılı hedefleriyle mutlaka gerçekleştirilecektir. Bu kutlu yolculukta Türkiye’nin önüne suni engeller koymaya çalışan emperyalizmin aparatları ise tutundukları İP’le birlikte Türk siyasi hayatında kara bir leke olarak anılacaklardır” dedi.