(AA) -Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün düzenlenen MYK-MDK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP Lideri Bahçeli, "AB'nin, Azerbaycan'a Karabağ'da başlattığı anti terör operasyonunu durdurması yönündeki çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Azerbaycan yüreğinin gereğini yerine getirmiştir ve ne yapmak istiyorsa yapmıştır. Avrupa Birliği'ne söz düşmez. Önce onlar Fransa'ya baksın, Almanya'ya baksın, Avrupa Birliği kökten kendisine baksın." karşılığını verdi.

"Mahalli idareler seçiminde Cumhur İttifakı olarak ortak aday olacak mı, öyle bir çalışma var mı?" sorusunu Bahçeli, "Cumhur İttifakı anlayışı içerisinde 81 ilde, 922 ilçede, 30 büyükşehir belediyesinde ve 6 Şubat depreminde felaket gören illerimizde masaya oturacağız. Cumhur İttifakı olarak Türkiye'nin geleceği için en doğru kararı verme şuuruyla ortak hareket edeceğiz. Cumhur ittifakında biriz, beraberiz ve yarın da beraber olacağız." diye yanıtladı.

Bahçeli, "MYK toplantınızda AK Parti ile MHP'nin birlikte çalışması için bir talimatınız oldu mu?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"7 Ekim 2023 tarihinde AK Parti'nin kongresi vardır, büyük kongresi. O kongreden sonra zannediyorum belediye seçimleri üzerinde çalışmaları hızlandıracaklardır. Biz Cumhur İttifakı ruhuyla hareket ettiğimizi ilke olarak benimsediğimiz için hem kadrolarımızla hem ilçelerin illerin durumlarıyla, alınan oylarla, neyimiz varsa masamızın üstünde ve bununla ilgili de iki arkadaşımızı görevlendirmiş bulunuyoruz. Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu değerli dava arkadaşımız Feti Bey ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Sadir Durmaz Bey. Şimdilik iki konu üzerinde çalışma yapacak yetkili olan arkadaşlarımızdır. Kendileri ihtiyaç hissettiği takdirde, başkanlık divanında, değerli MYK üyesi arkadaşlarımızdan da kendilerine çalışma arkadaşı bulabilirler."

- "İsteğim Kemal Kılıçdaroğlu'nu üzmesinler"

Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığı anımsatılarak, konuşmasındaki "tavşan aday" ifadesinin belirtilmesi üzerine, şu değerlendirmede bulundu:

"6'lı masanın 1,5 yılı aşkın çalışma düzeni ve her akşam yedikleri yemeğin menüsü hakkında bilgi sahibi değiliz. Ne konuştular, ne yaptılar, onları bilemiyorum. Bildiğim tek bir gerçek var, 6'lı masa kendilerinin tartışması ile Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı gösterme arzusu taşımışlardır. Mevcutların içerisinde de 6'lı masanın en yetkilisi, en fazla oyu alan, Türkiye Cumhuriyeti Meclisinde temsil kabiliyeti yüksek olan kişi Kemal Kılıçdaroğlu'dur. İsteğim Kemal Kılıçdaroğlu'nu üzmesinler."

- "Komşuya verilecek ev olmadığı anlaşılmıştır"

"İYİ Parti'ye 'komşu olalım' çağrısında bulunmuştunuz. Bu çağrınız hala geçerli mi?" sorusuna ise Bahçeli, "Mahalle'de komşuya verilecek ev olmadığı anlaşılmıştır." yanıtını verdi.

Editör: Editör1 Editör