Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “Paydaşlarımızla güçlü iletişimimizi daha da artırarak 2021’de ortak akılla çok güzel işler yapmayı planlıyoruz” dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yayımladığı yeni yıl mesajında, “Yeni yıla yepyeni umutlarla giriyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle geride bıraktığımız 2020’yi tam manasıyla yaşayamadık. Zorunlu olarak iş hayatı da, sosyal hayat da yavaşlamak durumunda kaldı” ifadelerini kullandı.

Şahin, “Pek çok projemizi ertelemek zorunda kaldık. Görev alanımız olan yayıncılık sektörüyle iletişimimizi uzaktan sürdürmeye devam etsek bile bu durum yüz yüze iletişimin yerini asla tutmadı. Üst Kurulumuzdaki değerli mesai arkadaşlarımızla çevrim içi toplantılarla çalışmalarımızı sürdürmeye gayret ettik. Ama 2021’den çok şey bekliyoruz. Hayatlarımızı tehdit eden virüse karşı sağlık alanındaki olumlu gelişmeler yüzümüzü güldürmeye başladı bile 2020 yılı için daha önceden planladığımız ama ötelemek zorunda kaldığımız projelerimizi yeni yılda bir bir hayata geçirmeyi umuyoruz. Ara vermek zorunda kaldığımız, sektörümüzün önemli isimleriyle istişarelerde bulunduğumuz ve artık geleneğimiz olan Medya Buluşmalarını, RTÜK-Üniversite Buluşmalarını daha da zenginleştirerek yeniden başlatacağız. Her zaman söylediğimiz üzere sadece ceza veren değil, aynı zamanda yayıncılarımızı cesaretlendiren ve ödül veren bir kurum olma hedefimiz doğrultusunda Medya Mükemmellik Ödülleri’ni hak sahiplerine dağıtacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve İletişim Başkanlığımızın destekleriyle mayıs ayında Uluslararası İslamofobi Sempozyumu’nu Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Erciyes Üniversitesi ve SETA ile birlikte düzenleyeceğiz. Çalışmaları devam eden, mazimizi anlatan RTÜK Kataloğu’nu ve periyodik RTÜK dergimizi de yakında çıkaracağız. Kurum personelimizle daireler halinde gerçekleştirdiğimiz sohbet toplantılarımızı aksatmadan sürdüreceğiz. Kısacası yüz yüze olmaya hasret kaldık. Herkesi çok özledik. Paydaşlarımızla güçlü iletişimimizi daha da artırarak 2021’de ortak akılla çok güzel işler yapmayı planlıyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen başta devlet büyüklerimiz olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, kıymetli RTÜK üyelerimize, sektörümüzdeki değerli çalışma arkadaşlarımıza ve RTÜK’te fedakârca görev yürüten tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yeni yıl her birimize sağlık, huzur ve esenlikler getirsin” dedi.

(İHA)