Boğazına takılan patates nedeniyle aort damarı yırtılan ve 7 gündür yaşam savaşı veren ünlü oyuncu Oya Aydoğan'ın sağlık durumu ciddiyetini korurken, doktorlar kanamanın durdurulmasına rağmen beyninde yoğun ödem oluşması nedeniyle tedavinin farklı şekillendiğini açıklamışlardı.
Ulus'taki Liv Hospital'da yoğun bakım ünitesinde tutulan Oya Aydoğan'ın beyninde oluşan ödemin tedavisi için ilaçla müdahalede bulunulduğu fakat çekilen tomografisinde ödemin tedaviye cevap vermediği tespit edildi.

Hastaneden yapılan açıklamada "Oya Aydoğan'ın sağlık durumu ciddiyetini korumakta, hayati tehlikesi devam etmektedir. Uyutulmaya devam edilen Oya Aydoğan'ın tekrar çekilen beyin tomografisinde, ödemin yapılan tedaviye cevap vermediği, yaygın olarak devam ettiği saptanmıştır. Yoğun bakımda hekimlerimiz tarafından gerekli tedavilerin uygulanmasına devam edilmektedir" denildi.

Ulustaki Liv Hospital'da 12 saatlik ameliyat geçiren ve aort damarı yırtıldığı için suni damar takılan Oya Aydoğan'ın sanatçı ve yakın dostları destek için ünlü sanatçının tedavi gördüğü hastanede yalnız bırakmıyor. Günlerdir hastanede Oya Aydoğan'dan gelecek müjdeli haberi bekleyip dua eden meslektaşları hastaneyi adeta mesken tuttu. Oya Aydoğan'ın son çekilen tomoğrafisinde ödemin tedaviye cevap vermemesi ve tedavinin devamı açısından 48 saat daha uyutulmaya devam edeceği kaydedildi.