GAZZE (AA) - İsrail ordusunun son saatlerde Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ver yaralandı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Deyr Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi yakınlarında İsrail ordusuna ait keskin nişancılar tarafından vurulan bir kişi hastaneye getirildi.

Ayrıca İsrail güçlerinin Vusta iline düzenlediği yoğun bombardıman sonrası çok sayıda yaralı da hastaneye sevk edildi.

İsrail ordusu, Gazze'deki Muğraka bölgesi ile Zehra kentindeki bazı tarım arazileri ve yerleşim yerlerini hedef aldı.

- İsrail'in Refah'a saldırısında yaralananlardan 3 kişi daha öldü

İsrail ordusunun sabah saatlerinde Refah'ın güneyinde yer alan tarım arazisi üzerindeki bir barakayı hedef aldığı saldırıda yaralananlardan 3 kişi daha hayatını kaybetti.

Gazze kentinden yerinde edilerek Refah'a gelen Iyad ailesinden 5'i çocuk, 2'si kadın 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralananlardan 3 kişinin yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 11'e yükseldi.

Filistinli Iyad ailesinin bu saldırıda tüm aile bireyleri hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ayrıca Refah'ın doğusunda yer alan Makbera Şarkıyye yakınlarında Filistinli Bahasıba ailesine ait evi de hedef aldı. Saldırıda çok sayıda Filistinli yaralandı.

- Gazze'nin doğu ve batısı hedef alındı

Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampında zorla yerinden edilenlerin bulunduğu bir okul İsrail tarafından bombalandı.

Saldırıda 4 çocuk hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre ise İsrail güçleri Gazze'nin doğusundaki Zeytun Mahallesinin güneyinde yer alan yerleşim alanlarının yanı sıra kentin güneyindeki Tel Heva, doğusundaki Şucaiyye ve kuzeyindeki Şeyh Rıdvan beldelerine saldırılar düzenledi.

Filistin sivil savunma ekipleri, gün içerisindeki açıklamasında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin farklı bölgelerinde enkazdan 11 kişinin daha cansız bedeninin çıkarıldığını duyurmuştu.

- İsrail Nusayrat Mülteci Kampından arkasında yıkım bırakarak çekildi

İsrail ordusunun 8 gündür kuşatma ve aralıksız saldırı altında tuttuğu Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyinden çekilmesinin ardından sivil savunma ekiplerinin enkazdan çok sayıda ceset çıkardığı belirtilmişti.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail ordusunun Nusayrat Kampı'nda 8 gün boyunca gerçekleştirdiği saldırılarda 75 kişinin öldürüldüğünü, 348 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Bölgeden 100 kişinin de kayıplar listesine eklendiği bildirilmişti.

Filistin Sivil Savunma Kurumundan yapılan açıklamada ise enkaz altında halen onlarca ölü olduğu ancak sivil savunma ekiplerinin cesetleri bulup çıkarabilmesi için kazı ekipmanları ile iş makinelerine ihtiyaç duyulduğu aktarılmıştı.

İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı'nı 11 Nisan'da kuşatma altına alarak buraya şiddetli saldırılar başlatmıştı.

İsrail Kara Kuvvetlerine bağlı 162. Tabur Komutanı Yarbay Dotan ise yaptığı açıklamada, Nusayrat Mülteci Kampı'ndan çıkan askerlerin, Zeytun, Şifa Hastanesi ve Nusayrat'ta olduğu gibi, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a gideceklerini söylemişti.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500’ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 899 Filistinli öldürüldü, 76 bin 664 kişi yaralandı.