1958 Mardin doğumlu asıl adı Mehmet Sait Şimdi olup müzik camiasında Garib Ozan olarak tanınmaktadır. Ankara üniversitesi Fen Fakültesi jeoloji mühendisliği bölümünü bitirmiştir. TEDAŞ Genel Müdürlüğünde başmühendis olarak görev yapmıştır. Ülkücü hareketin ilk sanatçılarındandır. Profesyonel sanat hayatı 1975 yılında başlar. 1975-1994 yılları arasına beş adet albüm çalışması yapmıştır.

Gazete Gazetesi şarkı sözü yarışmasında mansiyon, Müzik Magazin Dergisi şarkı sözü yarışmasında da birincilik ödülü almıştır. 1990 yılında Devlet Türk Müziği Çocuk Şarkıları beste yarışmasında “Annem” adlı eserin söz yazarı olarak mansiyon ödülü almıştır. TRT Türk Sanat Müziği repertuarında denetimden geçmiş eserleri bulunmaktadır. Bu çalışmaların ötesinde hayat felsefesi edindiği ülkücü hareketin kurumsal yapısı olan MHP’nin siyasi propaganda alanındaki çalışmalarına katkıları çok büyüktür. En uzun tecrübeye ait sanatçı arkadaşlarımızdandır.

Yaptığı çalışmaları sıralayacak olursak:

1 – Ülkücü hareketin içerisinde çıkarılmış olan ilk kaset sahiplerindendir. (1975)

2- 1977 de ilk MHP seçim kaseti hazırlanması.

3- Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından hazırlanan “Kanımız Aksa da Zafer İslam’ın” ve “Ülkü Yolu” adlı kasetlerin hazırlanması ve dağıtılması. (1977-1980)

4- “Kızıl Elma” albüm çalışmalarında bulundu. (1994-1995)

5- 1998 VE 2002 yılı genel seçimlerinde propaganda albümünün mutfağında yer aldı ( beste -şarkı sözü – solist ve yönetmen olarak)

Yol arkadaşım, iyi bir dost, iyi bir insan velhasıl adam. 12 Eylül’den sonra camiamızda ilk sosyal etkinliklerin kervanında önemli hizmetleri oldu. Beraber çalışmalarımız oldu. O’nun müzik alanındaki teknik bilgileri ve tecrübesi bizlerden ileride idi bizlere yol gösterdi. Besteciliği, söz yazarlığı ve yorumculuğu olan Garip ozanı bir adım daha öne çıkardı. Birlikte iş yapmayı seven paylaşımcı bir karaktere sahipti. Hem stüdyo çalışmalarını hem de konser çalışmalarını birlikte yürüttük.

Ve Garib Ozan'dan bir şarkı sözü:

Bekletmeden geleceksen

Ümit dolu yarınlara

Yıllar yılı beklemişim

Bu canımı adamışım

Sensizliğe susamışım

Bir yudum su…

Bir yudum su…

Bebeğim üç’tür yaşı

Pembe yanak, hilal kaşı

Tanıdın mı onu? Onu sesinden

Yaralanan sinesinden

İster gene anasından

Bir yudum su…

Bir yudum su…

Yorulan ben, çalışan ben

Her cefaya alışan ben

Dicle-Fırat ocağında

Umutlarım kucağımda

Yazın öğlen sıcağında

Bir yudum su…

Bir yudum su…

Rahmetli Garip Ozan için bir hoyrat dersek:

Kan ağlar, kazan ağlar

Od yanar, kazan ağlar

Burda bir garip ölmüş

Mezarını kazan ağlar