Olay, dün akşam saatlerinde Erzincan kent merkezindeki subay orduevinde meydana geldi. Hafta sonu çarşı izninden dönen er Taner H. akşam saatlerinde orduevine döndü. Bir süre sonra nizamiyeye gelen Taner H., burada yakaladığı yavru kediyi yumruklamaya başladı. Taner H. ardından, çevredeki asker ve sivillerin dehşet dolu bakışları arasında kediyi yere fırlatıp tekmeledi. Güvenlik kameralarınca kaydedilen vahşet, sosyal medyada büyük tepki çekti, polis, Taner H.'yi yakaladı. Yapılan kontrolde 2.21 promil alkollü olduğu belirlenen Taner H. daha sonra teslim edildiği askeri inzibat tarafından gözaltına alındı.

Er Taner H. bugün sabah saatlerinde Erzincan Adliyesi'ne getirildi. Şüpheli ilk ifadesinde, kendisinin de askerden önce İstanbul'daki evinde hayvan beslediğini anlatarak, iki gün önce nişanlısından ayrıldığı için bunalıma girdiğini, hafta sonu izninde de aldığı alkolün etkisi ile yaptıklarını hatırlamadığını öne sürdü. Savcılık talimatıyla, Taner H., kanında uyuşturucu madde bulunup bulunmadığının tespit edilmesi için Mengücek Gazi Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Askeri araçla hastaneye getirilen Taner H.'nin görüntüsünün alınmaması için hızla içeri sokuldu. Taner H., kan örnekleri alındıktan sonra yeniden adliyeye götürüldü.

Sosyal medyada yayılan vahşet görüntülerine, Türkiye'nin dört bir tarafından tepki yağdı. 

ERZİNCANLI HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

Erzincan'da, er Taner H.'nin (25) orduevi nizamiyesinde yakaladığı yavru kediyi önce yumruklayıp, yere fırlattığı, ardından da tekmelediği görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine Erzincan Doğa ve Sokak Hayvanları Derneği üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Dernek üyeleri, Türkiye'nin dört bir tarafından tepki yağan vahşet görüntülerini kınadıklarını söyledi. Taner H.’nin yavru kediye yaptığı işkenceye tepki gösteren üyeler, hayvan hakları konusunun TBMM'de görüşülerek, Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılmasını ve hayvanlara yönelik işkencenin suç sayılmasını istedi. Erzincan Doğa ve Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Güler Öztürk, sokak hayvanlarına işkence yapanların, bir an önce gerekli cezaya çarptırılması gerektiğini söyledi.
 

ER, ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Erzincan'da orduevi nizamiyesinde yakaladığı yavru kediyi önce yumruklayıp yere fırlatan, ardından da tekmeleyen er Taner H., Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, Taner H.'yi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.