TÜRKAV (Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı) kısa adıyla bilinen vakıf, depremin ilk gününden itibaren bölgede bulunuyor ve faaliyetlerine devam ediyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde birçok üyesini de kaybeden TÜRKAV, her türlü koşulda hizmetlerine devam edeceğini vurguluyor.

Depremde zarar gören ve hizmet veremeyecek durumda olan Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş şubeleri için TÜRKAV Genel Merkezi, vakıf faaliyetlerinin ve yardımların kesintiye uğramaması için mobil şubeler kurarak çalışmalarına devam ediyor.

100'den fazla şubesiyle ülke çapında faaliyet göstermekte olan TÜRKAV deprem bölgesindeki şubelerini diğer şubeleriyle "Kardeş Şube" olarak ilan etti. Proje kapsamında, şubeler genel merkez koordinasyonunda bölgeye giderek Ramazan ayı boyunca bölgedeki şubeler ve üyeleri ile bir araya gelerek sahur ve iftar yemekleri gibi etkinlikler düzenliyorlar.

Bu etkinlikler, üyelerin yalnız olmadığını hissettirerek birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutmayı amaçlamaktadır. Ayrıca TÜRKAV, yardım faaliyetlerine devam ederken, Ülkü Ocakları ve AFAD tarafından kurulan çadır kentlerde depremzede çocuklar ve yetişkinler için etkinlikler düzenleyerek yaralarını sarmaya çalışıyor.

TÜRKAV yetkilileri, mübarek ramazan ayı boyunca ve sonrasında da deprem bölgesindeki faaliyetlerine ve yardımlarına hız kesmeden devam edeceklerini ifade ediyorlar.