Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ve şehit 12 asker anısına video yayınladı.

TSK tarafından, Youtube üzerinden paylaşılan video, Aydın anısına kaleme alınan, "Gün aydın olmaz bu gece, Aydoğan gitti bu gece, ayın aksi düşer al bir kanın üstüne, yıldız eşlik eder hilale" dörtlüğüyle başlıyor.

Videoda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Aydın komutasında operasyonların sürdürüldüğü Kato Dağı bölgesini ziyaretinden görüntüler ve bu ziyarette Aydın'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile terörle mücadeledeki kararlılığı ifade ettiği telefon görüşmesi yer aldı.

Aydın'ın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile sınır birliklerini denetimleri esnasında çekilen ve silah arkadaşlarıyla katıldığı operasyonlardan çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı video, Aydın ile şehit 12 askerin fotoğraflarının gösterimiyle sona erdi.

TSK video paylaşımının altında şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın ile ilgili şu bilgileri paylaştı

Tümg. Aydoğan AYDIN 1987 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu. Özel Kuvvetler’de tim ve tabur komutanlığı görevlerini icra etti. Irak kuzeyine operasyonların çoğunda yer aldı. 1997-1998 yıllarında Irak kuzeyindeki operasyonlar esnasında tim komutanıyken bir ara kendisinden ve timinden irtibat kesilmişti. Ümitler kesilmişti ki bir anda timiyle çemberi yararak ve PKK’lı hainlerden birçoğunu etkisiz hale getirerek geri gelmişti. Şehidimiz Tümen Komutanı Tümg. Aydoğan AYDIN Kayseri Komando Tugay Komutanlığı esnasında hiç Kayseri’de kalamadı desek yeridir. Cizre’deydi, Diyarbakır SUR’daydı, Mardin Nusaybin’deydi, İKİYAKALAR Dağlarındaydı . Şerefsiz hainleri kazdıkları çukurlarına gömmüştü, kahraman silah arkadaşlarıyla beraber. O ve kahraman silah arkadaşları her yerdeydi. İKİYAKALAR Dağlarında ve KATO’da ve daha bir çok belalı bölgede destan yazdı.İKİYAKALAR Dağları bölgesinde 2015 yılında yürütülen operasyonların tamamında Tugayının birlikleri ile beraber kahramanca mücadele etti. Karda soğukta, yağmurda geçti hayatları. Hiç yılmadı, morali hep yüksekti. O’nun tek derdi vardı, VATANI… Mekanınız Cennet olsun. Allah senden ve kahraman silah arkadaşlarından razı olsun…