Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında, barındırdığı 21 göl, zengin bitki örtüsü ve bozulmamış doğal güzellikleriyle 3 bin 331 metre yükseklikteki Abdal Musa tepesinin eteklerinde yer alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor.

Gülaçar köyünden geçen Artabel Deresi çevresindeki iki ayrı volkanik aktivite sonucu oluşmuş gölleri ve faunasıyla doğal yaşamın zenginliklerini ziyaretçilerine sunan tabiat parkında, şelalelerin çağlamasına çiçeklerin güzelliği eşlik ediyor.

Kent merkezine 60 kilometre mesafede, yaban hayatı bakımından oldukça fazla türe ev sahipliği yapan tabiat parkında, bozayı, kızıl keçi, tilki, gelincik, sincap, sansar, yaban domuzu, kurt gibi hayvanların yanı sıra kaz, atmaca, şahin, kartal, akbaba, kerkenez, doğan, keklik, bıldırcın, su tavuğu, çulluk, kuyruksallayan ve ispinoz gibi kuşlar da yaşıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, AA muhabirine, Artabel göllerinin Karadeniz Bölgesi'nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Tabiat parkının tarihi özellikleri, doğal güzellikleri, fauna, flora ve yaban hayatı zenginliğiyle 21 buzul gölüne ev sahipliği yaptığını belirten Aydın, "Bu göllerimizden zirve noktasına yakın olanlarında bugün dahi kar kütlelerini görmek mümkün. Bu çok nadir görülen bir özellik. Zirve noktamız 3 bin 331 metre. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu iklimi arasında bir geçiş noktası. Bu özelliğiyle de bir metrekare içeresinde 5-6 farklı çiçek görebilme imkanı sunuyor." dedi.

Tabiat parkının yer aldığı Abdal Musa tepesini Karadeniz'in çatılarından biri olarak tanımlayan Aydın, tabiat parkına olan ilginin gün geçtikçe arttığına işaret etti.