İddiaya göre, R.G. (17) isimli genç kız, 11 yaşındayken alt komşusu Z.K. (60) tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını iddia ederek 2021 yılında şikayetçi oldu. Genç kızın şikayeti üzerine Z.K. hakkında "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan dava açıldı.

Davanın ilk duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuksuz sanık Z.K., müşteki R.G ile babası C.G. ve taraf avukatları katıldı. Savunması için söz hakkı verilen Z.K., suçlamaları kabul etmeyerek, "Beraber top oynuyorduk, aynı kapıdan girip çıkıyorduk, bisiklet ile beraber geziyorduk. Ben 10 yıldır parkinson hastasıyım. Hastalığım sebebiyle kendimle zor ilgileniyorum. 3 kızım var, bu olanlara anlam veremiyorum. Bir kere bana 'Şoförlük öğret' demişti. Arka koltukta otururken belim açılmış. Kendisi iç çamaşırımdan etkilendiğini söyledi, ben de tersledim" dedi.

Baba sanığa saldırdı

Sanığın savunmasının ardından R.G.'nin ifadesi dinlendi. Adli görüşme odasından duruşmaya katılan R.G., "Sanık bizim alt komşumuzdu. Çok iyi niyetli yaklaştı. 11 yaşındaydım, anlayamadım. Bir gün beni bisiklete alıp, ormanlık alana götürdü. Bana dokunmaya başladı" diyerek istismarı anlattı. Bu sırada salonda bulunan R.G.'nin babası C.G. öfkelenerek sanığa saldırdı. Salondan seslerin geldiğini duyan sanık Z.K.'nın kızı da içeri girdi ve C.G.'ye saldırdı. Öfkeli baba ve sanığın kızı, polis ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı.