Olay, saat 15.00 sıralarında Kağıthane Merkez Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre dün tamirden çıkan 34 BJ 9160 plakalı hafif ticari aracı alan sürücü Ahmet Doğru, kargoları alıp dağıtım için yola çıktı. Sürücü teslimat yapacağı binanın önüne geldiği esnada aracın motor kısmından dumanlar çıkmaya başladı. Kısa sürede alev alan araçtan sürücü Doğru çıkarken, yangını gören vatandaşlar itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu.

İBB itfaiyesi arıza çıkınca müdahale edemedi

İhbar üzerine olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Kağıthane itfaiye istasyonuna bağlı ekip, kısa sürede olay yerine geldi ancak arıza nedeniyle yangına müdahale edemedi. Uzun süre elinde hortumla bekleyen itfaiye eri, su bir türlü gelmeyince başka bir itfaiye eri ise çevreden bulduğu yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etti. Ancak yangın sönmesini gibi daha da harlanınca çalışmaları izleyen sürücü Doğru, el ve kol hareketleriyle itfaiye erlerine tepki gösterdi.

Tepkili sürücü çaresizce yanışını izledi

İtfaiye erlerinin çok sayıda tüp kullanarak müdahale ettiği araç adeta küle döndü. Uzun süre sonra suyun gelmesi sonrası erler müdahale etti ancak bu kez de hortum patladı. Güçbela kontrol altına alınan araç yangınında sürücünün tek tesellisi müşterilerine teslim etmek için kurtardığı kargolar oldu. Yangının ardından soğutma çalışmalarına geçildi. Yangın esnasında çalışmaları ise çevredeki vatandaşlar film izler gibi izledi. Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.