Alınan bilgiye göre, Ankara'dan gelerek Sıla Şentürk'ü ailesiyle yaşadığı Yalı Mahallesi'ndeki evinde dün boğazından bıçaklayarak öldüren Hüseyin Can G'nin (21) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında Giresun Adliyesine sevk edildi.

Bakanlık davaya müdahil olacak

Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada, Giresun'da 21 yaşındaki H.C.G. tarafından öldürülen 16 yaşındaki kız çocuğu S.Ş'ye ilişkin basında yer alan haberler üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

S.Ş. ve H.C.G'nin 2020'de staj için kurulan Whatsapp grubunda tanıştığı ifade edilen açıklamada, "S.Ş. ve H.C.G'nin aralarında duygusal yakınlık gelişmiştir. 22 Mart 2021'de bu ilişkinin S.Ş'nin ailesi tarafından onaylanmaması sebebiyle S.Ş, ailesi tarafından şiddete maruz kalmıştır. Gelişen olaylar neticesinde kız çocuğu ve zanlı birlikte kaçmıştır. Ailenin şikayeti üzerine emniyet kontrol noktasında S.Ş. ve H.C.G, polis memurları tarafından yakalanmıştır." bilgisine yer verildi.

S.Ş. hakkında 25 Mart 2021'de acil koruma kararı alınarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı bir kuruluşa yerleştirildiği aktarılan açıklamada, bu süreçte H.C.G'nin de hakkında yapılan şikayete istinaden tutuklandığı anlatıldı.

İncelemeler sonucu ve aileyle çocuğun ortak istekleri doğrultusunda, 12 Nisan 2021'de kız çocuğunun, "danışmanlık tedbiri kararı" ile ailesinin yanına döndüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"11 Kasım 2021'de S.Ş. hakkında devam eden istismar davasında aile H.C.G'den şikayetçi olmuş, kız çocuğu ise şikayetinden vazgeçmiştir. Sanığın mahkemeye yüzde 50 oranında engelli olduğuna dair rapor ibraz etmesi ve S.Ş'nin şikayetini geri çekmesi üzerine H.C.G. mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmiştir. Bunun üzerine baba, S.Ş'nin kurum bakımına alınmasını talep etmiştir. 16 Kasım 2021'de savcılık kararı ile kız çocuğu S.Ş. hakkında ikinci kez acil korunma kararı alınarak yeniden Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta korumaya alınmıştır. İlerleyen süreçte S.Ş, yeniden H.C.G'den şikayetçi olmuş ve ailesinin yanına dönmek istemiştir. Aile de çocukları S.Ş'yi teslim alma talebinde bulunmuştur. 7 Aralık 2021'de danışmanlık tedbiri kararının devam etmesi kaydıyla kız çocuğu ailesinin yanına dönmüştür."

Danışmanlık tedbiri kapsamında 20 Ocak'ta yapılan en son görüşmede, çocuk veya ailesi tarafından herhangi bir risk ve tehdit durumundan bahsedilmediği ve bu yönde bir başvuruda bulunulmadığı bildirilen açıklamada, "16 Şubat'ta yaşanan cinayetin ardından Bakanlığımız uzmanları, aileyle rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır. 21 yaşındaki failin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir. Caninin mümkün olan en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacaktır." ifadeleri kullanıldı.